18:16 29.03.2019

Один військовий загинув, двоє поранені на Донбасі в п'ятницю

2 хв читати
Один військовий загинув, двоє поранені на Донбасі в п'ятницю

Один український військовослужбовець загинув, ще двоє дістали поранень унаслідок обстрілу з боку незаконних збройних формувань на сході України в п'ятницю, повідомляється на сторінці Операції об'єднаних сил у соцмережі Facebook.

"Унаслідок обстрілу один військовослужбовець об'єднаних сил загинув, двоє дістали поранень. Підрозділи, що обороняються, адекватною відповіддю змусили ворога припинити обстріли. Втрати противника уточнюються. Ситуація в районі проведення ООС залишається під контролем українських військових", - йдеться у зведенні станом на 18:00 п'ятниці.

З початку поточної доби бойовики 10 разів порушили режим припинення вогню, сім разів застосувавши озброєння, заборонене Мінськими домовленостями, випустивши 59 мін калібрів 120 і 82 мм.

Зокрема, з мінометів 120-го калібру і станкових протитанкових гранатометів вони обстріляли позиції об'єднаних сил біля с. Широкиного, зі станкових протитанкових гранатометів - в районі с. Лебединського Волноваського району Донецької області, з мінометів калібру 82 мм - в районі с. Водяного Новоазовського району Донецької області.

Крім того, зі стрілецької зброї були обстріляні позиції об'єднаних сил біля смт Зайцевого Горлівської міськради Донецької області.

Решта шість обстрілів припали на Попаснянський район Луганської області. Тричі, з мінометів 120-го і 82-го калібрів, озброєння бойової машини піхоти БМП-1 та автоматичних станкових гранатометів, бойовики обстріляли українські позиції у районі с. Троїцького та двічі, з мінометів калібру 120 мм і озброєння БМП, - у районі с. Новоолександрівки. З мінометів 82-го калібру та ручних протитанкових гранатометів було обстріляно позиції поблизу селища Золотого-4 (в складі м. Золотого).

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Уночі окупанти застосували нову тактику атаки БПЛА - ПС ЗСУ

Литва передала Україні бронетранспортери M577

Волонтеры ОККУ помогают пострадавшим в Одессе от российской атаки "шахедами"

У Харкові затримали охоронця ТРЦ, який коригував ворожі удари по місту й хотів навести окупантів на базу спецпідрозділу ГУР

У Дніпрі судитимуть організаторів і членів злочинної групи з продажу наркотиків, до якої входили правоохоронці

Харків і прилеглі населені пункти залишилися без цифрового ТБ - Синєгубов

У Литві стартують масштабні маневри німецької армії, в країні одночасно відбуваються ще три великі військові навчання

Унаслідок обстрілів у Покровському районі загинули дві людини, ще одну поранено

Чинного міністра підозрюють у заволодінні державною землею - НАБУ

Імовірність успішного наступу РФ на Харків дуже мала, якщо Україна швидко отримає військову допомогу США, - ISW

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА