20:53 29.03.2019

Біля кожної виборчої дільниці в день виборів президента чергуватимуть два співробітники поліції та один рятувальник

3 хв читати
Біля кожної виборчої дільниці в день виборів президента чергуватимуть два співробітники поліції та один рятувальник

Безпеку в день виборів президента України, 31 березня, загалом гарантуватимуть 135,4 тис. співробітників МВС, безпосередньо правопорядок на виборчих дільницях - 78 тис. поліцейських і рятувальників, повідомив міністр внутрішніх справ України Арсен Аваков.

"Безпеку вашого голосування на виборах 31 березня гарантуватимуть 135,4 тисяч співробітників МВС України. Безпеку та правопорядок у виборчих комісіях (дільничних, окружних та ЦВК) - 78 тисяч поліцейських і рятувальників. Тобто біля кожної виборчої дільниці постійно чергуватимуть два співробітники поліції та один рятувальник", - написав глава МВС на сторінці у Facebook у п'ятницю.

За його даними, маршрути 3246 патрульних екіпажів із 11400 поліцейськими переорієнтовані так, щоб прибути на виклик до виборчої дільниці максимально оперативно.

Для забезпечення фіксації та кваліфікації злочинів у всіх населених пунктах України чергуватимуть групи швидкого реагування Патрульній поліції. Для проведення слідчих дій сформовано 1127 слідчо-оперативних груп (4500 поліцейських).

У всій країні чергуватимуть вибухотехнічні підрозділи Нацполіціії (147 груп, 223 людини) і ДСНС (71 група, 339 фахівців), включаючи кінологів і собак, і 107 радіохімічних розрахунків (325 осіб). На пожежних постах чергуватимуть 28,8 тис. співробітників ДСНС.

Безпеку в пунктах пропуску додатково гарантуватимуть 169 груп Держприкордонслужби (1700 осіб). 326 груп (1,3 тис. прикордонників) додатково залучаються на посилене патрулювання прикордонних районів.

1,9 тис. співробітників Державної міграційної служби (ДМС) у всій країні допоможуть оперативно вирішити проблеми з паспортами та реєстрацією, якщо це буде можливо в рамках закону. Крім того, ДМС забезпечить взаємодію з ОВК, ЦВК, органами реєстрації та Нацполіцією (щодо уточнення відомостей і про можливі правопорушення).

До режиму оперативного чергування переводяться підрозділи КОРД, ТОР та Авіаційна служба безпеки МВС. До резерву додатково заступлять на чергування 8213 бійців Нацгвардії і 3600 поліцейських.

Координацію та взаємодію всіх служб і співробітників, задіяних у гарантуванні порядку та безпеки виборів, здійснює Ситуаційний центр МВС. У його роботі беруть участь представники центральних органів влади, що координуються МВС, представники Громадянської мережі "Опора" та місій міжнародних спостерігачів. У ситуаційному центрі цілодобово працює гаряча лінія +38044-254-97-56.

Для прийому інформації від іноземних спостерігачів у центрі чергують поліцейські, які володіють англійською мовою. Інформацію також можна надсилати на [email protected].

Звертаючись до виборців, А.Аваков наголосив: "Якщо ви помітили порушення виборчого законодавства або громадської безпеки - зверніться до поліцейського. Або - до будь-якого співробітника МВС: рятівника, нацгвардійця, прикордонника".

Якщо протиправна дія відбувається в приміщенні виборчої дільниці, то рішення про притягнення поліції ухвалює виборча комісія.

"Перед тим як на ваш виборчу дільницю привезли бюлетені, вона (дільниця) була перевірена вибухотехніками, піротехніками та кінологами зі службовими собаками. З цього моменту вона перебуває під цілодобовим контролем поліції до самого відкриття - вона безпечна!" - запевнив міністр.

Він також закликав виборців не брати участі в сумнівних схемах, пов'язаних із купівлею-продажем голосів, у нечесних нелегітимних процедурах голосування.

"Повторю головне. МВС поза політикою. Наша мета - чесні та прозорі вибори, безпека і порядок під час голосування, забезпечення невтручання до роботи комісій під час підрахунку голосів і транспортування протоколів. У нас є сили, можливості й мотивація. Голосуйте спокійно, голосуйте чесно! Ми захистимо вас і ваш голос! Це наш обов'язок", - підсумував А.Аваков.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Росіяни обстрілюють Херсон із лівого берега

Україні потрібно більше снарядів і ППО - Умєров у розмові з главою Пентагону

У Білому домі вважають за необхідне розгляд питання про допомогу Ізраїлю та Україні в Палаті представників цього тижня

Стефанчук: Україна розраховує, що завдяки мандату комісара Ради Європи будуть захищені права українців, які постраждали внаслідок російської агресії

РНБО розгляне загрози безпеці у зв'язку з роботою онлайн-казино - Зеленський

Україна запросить скликання засідання Ради "Україна - НАТО" щодо захисту неба та постачання озброєння - Зеленський

Українська авіація завдала ударів по п’яти районах зосередження противника

Росіяни за добу завдали двох ракетних і 43 авіаційних ударів по території України

На лінії фронту за добу відбулося 50 бойових зіткнень

ПАРЄ закликала використати заморожені активи РФ для відновлення України

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА