11:59 02.04.2019

Суд заарештував керівника "Елан-Ві", підозрюваного в причетності до вибухів на АЗС у Кропивницькому 27 березня

2 хв читати
Суд заарештував керівника "Елан-Ві", підозрюваного в причетності до вибухів на АЗС у Кропивницькому 27 березня

Кіровський районний суд м. Кропивницького обрав запобіжний захід у вигляді тримання під вартою з правом застави керівнику ТОВ "Елан-Ві", підозрюваному в причетності до серії потужних вибухів у місті 27 березня.

"Суд прислухався до доводів прокуратури і визначив підозрюваному арешт із правом внесення застави в більше ніж 1 млн грн. Керівника ТОВ узято під варту в залі суду", - повідомляє прес-служба прокуратури Кіровоградської області у вівторок.

Другому підозрюваному в серії вибухів - інженеру цього підприємства, раніше суд обрав запобіжний захід у вигляді домашнього арешту в нічний час і визначив зобов'язання носити електронний браслет.

"Оскільки прокуратура клопотала про тримання під вартою - на зазначене рішення суду внесено апеляційну скаргу", - повідомляє прокуратура.

Як повідомлялося, 27 березня о 20:00 у Кропивницькому на вул. Київській на відкритій автостоянці ТОВ "Татіус" в автоцистернах для скрапленого газу сталася пожежа з подальшими вибухами. Унаслідок цього дістали травм четверо людей, зокрема двоє співробітників Держслужби України з НС і водій автоцистерни.

У четвер, 28 березня, в ГУ Нацполіції Кіровоградської області поінформували про початок кримінального провадження за фактом НП за ч.2 ст.272 Кримінального кодексу України (порушення правил безпеки під час виконання робіт з підвищеною небезпекою).

За інформацією прокуратури, вибухи поблизу газової заправки на вул. Київській сталися внаслідок порушення техніки безпеки під час транспортування і перекачування газу між двома суб'єктами господарювання і не пов'язані з діяльністю АЗС.

29 березня Генеральна прокуратура України повідомила, що в рамках слідства за фактом серії вибухів на газовій автозаправній станції в Кропивницькому керівнику ТОВ "Елан-Ві" та головному інженеру цього підприємства повідомлено про підозру в порушенні правил безпеки під час виконання робіт із підвищеною небезпекою, що спричинило тяжкі наслідки (ч .2 ст.272 Кримінального кодексу України).

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА