18:44 02.04.2019

Два українські військові загинули, два поранені на Донбасі у вівторок

2 хв читати
Два українські військові загинули, два поранені на Донбасі у вівторок

Два військовослужбовці Об'єднаних сил загинули і два дістали поранення внаслідок обстрілу з боку незаконних збройних формувань на сході України у вівторок, повідомляється на сторінці Операції Об'єднаних сил у соцмережі Facebook.

"Унаслідок обстрілу двоє військовослужбовців Об'єднаних сил загинули і двоє дістали поранення. Підрозділи, які обстрілював противник, надали адекватну відповідь вогнем зі штатного озброєння. Втрати противника уточнюються. Ситуація в районі проведення ООС залишається під контролем українських військових", - йдеться в звіті.

З початку поточної доби на 18:00 бойовики 10 разів обстріляли позиції українських військ, усі 10 разів застосувавши озброєння, заборонене Мінськими домовленостями, зазначається в повідомленні.

Зокрема, в смузі відповідальності оперативно-тактичного угруповання "Схід" позиції підрозділів Об'єднаних сил обстріляли чотири рази: із мінометів калібрів 120 і 82 мм - у районі смт Верхньоторецьке Ясинуватського району Донецької області, з підствольних гранатометів - біля м.Авдіївка, з автоматичних станкових гранатометів - поблизу с. Гнутове Маріупольської міськради, зі станкових протитанкових гранатометів - у с. Широкине Волноваського району Донецької області.

У смузі відповідальності оперативно-тактичного угруповання "Північ" бойовики шість разів обстріляли українські позиції: тричі - з артилерійських систем калібру 152 мм, мінометів калібрів 120 і 82 мм і стрілецької зброї - поблизу с.Новозвановка, з мінометів калібру 120 мм - поблизу .Катеринівка Попаснянського району Луганської області, двічі - з мінометів калібру 120 мм, автоматичних станкових гранатометів - у районі м .Попасна Луганської області.

На сторінці президента України Петра Порошенка в соцмережі Фейсбук зазначено, що в результаті прямого попадання міни в бліндаж загинули Яна Червона і Сергій Мілютін "Обстріл позицій 54 омбр з мінометів. Пряме влучення міни в бліндаж. Втрати. Яна Червона і Сергій Мілютін загинули сьогодні від ворожої міни. Знав Яну як волонтера і людину веселої вдачі. Важко повірити ... ", - написано на сторінці П.Порошенка в соцмережі Фейсбук.

На сторінці Я.Червоної в соцмережі Фейсбук зазначено, що вона кулеметниця добровольчого батальйону територіальної оборони Донецької області "Донбас" з позивним "Відьма".

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА