19:25 02.04.2019

Матеріали справи про держзраду Януковича знову передано до Київського апеляційного суду

2 хв читати
Матеріали справи про держзраду Януковича знову передано до Київського апеляційного суду

Оболонський районний суд Києва направив матеріали справи за обвинуваченням екс-президента України Віктора Януковича в державній зраді до Київського апеляційного суду для розгляду апеляцій сторони захисту.

"Справу Януковича передано до Київського апеляційного суду. Передано всі матеріали справи", - повідомили агентству "Інтерфакс-Україна" в прес-службі суду.

Разом з матеріалами справи до апеляційного суду направлено й скаргу адвоката Олександра Байдика на відмову суду в виправленні описок у вироку.

20 березня Оболонський суд відмовив захисту В.Януковича в задоволенні заяв про роз'яснення вироку у справі про держзраду на підставі того, що вирок "викладено чіткими і зрозумілими словами і пропозиціями". Також суд відмовив адвокатам у виправленні описок у вироку в цій справі.

Крім того, суд закликав захист В.Януковича не подавати необґрунтованих заяв і не перешкоджати цьому розгляду вироку в апеляційному суді.

Як повідомлялося, 1 березня Оболонський суд направив до апеляційного суду підсумки від адвокатів 6 апеляцій на вирок В.Януковичу.

6 березня апеляційний суд повернув вирок у справі про держзраду В.Януковича з апеляційними скаргами його адвокатів до Оболонського суду для розгляду заяв про виправлення описок та про роз'яснення вироку.

24 січня 2019 року Оболонський районний суд Києва засудив В.Януковича до 13 років позбавлення волі за державну зраду і пособництво у веденні агресивної війни проти України з боку Російської Федерації. Водночас суд визнав невинним В.Януковича за обвинуваченням у пособництві посяганню на територіальну цілісність України, що призвело до загибелі людей або інших тяжких наслідків.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Майже дві третини українців вважають демократію найкращою системою правління, це шостий показник серед досліджуваних країн - опитування

Українська ППО збила російську ракету в Криворізькому районі

Унаслідок обстрілу Сміли постраждали шість осіб - ДСНС

Умєров і помічник генсека НАТО обговорили ситуацію на полі бою і кроки на шляху до членства України в Альянсі

Двоє людей загинули, одна людина дістала поранень унаслідок вибуху в пункті прийому металобрухту на Львівщині

Рада підтримала в першому читанні законопроєкт про створення Держреєстру постраждалих від агресії РФ

ДБР з'ясовує обставини вибухів у Миколаєві, внаслідок яких загинули двоє військових і травмувалися п'ятеро рятувальників

Росіяни атакували вантажівку в Херсонській області, одна людина постраждала - ОВА

Шмигаль і канцлер Казначейства Великої Британії Гант обговорили потреби України в енергообладнанні

Пані посол США: Надання ракет ATACMS - іще один сигнал, що наша відданість справі захисту України непохитна

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА