19:55 02.04.2019

Двоє фігурантів справи про корупцію в "оборонці" повідомлені про підозру, запобіжний захід їм не обирали

2 хв читати

Фігуранти журналістського розслідування про незаконні схеми в оборонному комплексі, керівники ТОВ "Оптимумспецдеталь" Віталій Жуков і Андрій Рогоза сповіщені про підозру за заниження суми податкових відрахувань до державного бюджету України в розмірі 26,6 млн грн.

Це випливає із повідомлення, опублікованого на сторінці Генеральної прокуратури України в соцмережі Facebook у вівторок, однак імена фігурантів повністю не зазначаються - лише ініціали і приналежність до "Оптимумспецдеталі". Дії посадових осіб підприємства кваліфіковані за ч.3 ст.27, ч.3 ст.212 Кримінального кодексу України (співучасть ухилення від сплати податків, в особливо великих розмірах).

"Слідством встановлено, що посадовими особами ТОВ "Оптимумспецдеталь" під час поставок запчастин і комплектувальних на державні підприємства умисно скоєно дії із заниження суми податкових відрахувань до державного бюджету України в розмірі 26,6 млн грн. На сьогодні фактичним власникам цього підприємства Р. і Ж. повідомлено про підозру у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч.3 ст.27, ч.3 ст.212 КК", - йдеться в повідомленні.

При цьому в Генпрокуратурі зазначають, що, оскільки "підозрювані Р. і Ж." погасили в повному обсязі збитки, завдані державному бюджету, "запобіжні засоби щодо них не обиралися в зв'язку з відсутністю ризиків, передбачених кримінальним процесуальним законодавством".

Досудове розслідування в цьому кримінальному провадженні триває, проводяться слідчі дії, спрямовані на встановлення ймовірних співучасників злочину.

Як повідомлялося, команда журналістських розслідувань Bihus.Info представила 25 лютого фільм, в якому стверджується, що Ігор Гладковський, син на той час першого заступника секретаря РНБО Олега Гладковського, разом із В.Жуковим і А.Рогозою через фірми-прокладки постачали оборонним підприємствам контрабандні російські деталі або деталі з українських військових частин за завищеними у удвічі-учетверо цінами. Згідно з даними журналістів, розмір розкрадань становить мінімум 250 млн грн.

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

США вже почали постачати боєприпаси Україні, їх буде доставлено протягом кількох днів - Пентагон

ПК "Південь": у Херсонській області знищено розвідувальний БПЛА "Орлан-10", в Одеській - БПЛА "ZALA"

Унаслідок обстрілів на Донеччині загинули п’ятеро людей, вісім поранено

"Укрзалізниця" скасувала зміни в русі поїздів, запроваджені через обстріли Харківщини

Підозрюваного в хабарництві заступника голови Запорізької облради відсторонено від посади - САП

ISW: Є реальна загроза захоплення Часового Яру, хоча армія РФ не може зробити це швидко

Нелегальні онлайн-казино атакують компанію Favbet - заява

Міністра агрополітики Сольського взято під варту з альтернативою застави 75,7 млн грн

За добу на Харківщині 13 постраждалих у результаті ворожих обстрілів

Ворог продовжує обстрілювати Херсонську область, шестеро поранених

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА