07:39 03.04.2019

Громадянка Китаю незаконно проникла на територію курорту Трампа Мар-а-Лаго у Флориді

2 хв читати
Громадянка Китаю незаконно проникла на територію курорту Трампа Мар-а-Лаго у Флориді

Федеральні прокурори США висунули обвинувачення проти громадянки Китаю, яка незаконно проникла в клуб Мар-а-Лаго у Флориді, що належить президентові США Дональду Трампу, в кінці березня, повідомляє CNN.

Згідно з документами федерального окружного суду Південної Флориди, Юцзин Чжан проникла на територію клубу 30 березня.

Відзначається, що саме у той час президент США Дональд Трамп зупинявся в клубі, хоча під час передбачуваного візиту Юцзин Чжан його не було на території готелю.

Спочатку жінка переконала охоронців, що збирається скористатися місцевим басейном. Після того, як один з охоронців підтвердив, що її прізвище збігається з прізвищем одного з членів клубу, вона змогла проникнути на територію.

Там вона заявила, що прибула для участі в якомусь заході китайсько-американської асоціації під егідою ООН. Вона показала співробітнику безпеки нібито запрошення на подію, проте він не зміг прочитати його, так як текст був написаний китайською мовою.

Після цього Юцзин Чжан була затримана співробітниками спецслужби США. Під час обшуку у неї виявили чотири стільникові телефони, ноутбук, жорсткий диск і флеш-накопичувач, на якому зберігалися шкідливі програми.

Під час допиту жінка повідомила, що вона вирушила з Шанхаю до Флориди на прохання свого китайського друга на ім’я Чарльз, щоб бути присутньою на заході під егідою ООН і "спробувати поговорити з членом сім'ї президента про китайські і американські зовнішньоекономічні відносини". За її словами, вона спілкувалася з Чарльзом тільки через WeChat, месенджер, популярний в Китаї.

Відзначається, що спочатку Юцзин Чжан поводилася так, ніби не розуміє англійської, але під час інтерв'ю з агентами вона "продемонструвала детальне знання і здатність розмовляти і розуміти навіть тонкі нюанси англійської мови".

У вівторок увечері прес-секретар прокуратури США Сара Шал заявила, що Юцзин Чжан мала при собі два паспорти Китайської Народної Республіки.

Жінці пред'явлено обвинувачення в наданні неправдивих свідчень і в незаконному проникненні на територію з обмеженим доступом.

8 квітня вона має постати перед судом для розгляду питання щодо її затримання.

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

До Ради надійшла заява Сольського про відставку з посади міністра агрополітики - Стефанчук

Окупанти завдали удару по вокзалу Балаклії, постраждали 7 мирних жителів - ОВА

Зеленський про закриття неба над Україною західними партнерами: Питання не "чому", а "коли"

Кількість загиблих унаслідок ворожого удару по селищу Удачному на Донеччині зросла до 3, поранені 4 - ОВА

Волонтери ТЧХУ працюють у штабі з ліквідації наслідків ракетного удару РФ у Смілі

"Сталевий фронт" Ахметова побудував понад 80 км фортифікацій на Донеччині та Запоріжжі

Президент на Ставці заслухав доповіді щодо захисту інфраструктури та посилення виробництва зброї

Зеленський відповів республіканцям - противникам надання допомоги Україні: Гроші йдуть насамперед в оборонний сектор США

Окупанти обстрілюють Херсон - голова МВА

Завгосп медзакладу з Вовчанська виявився російським навідником, отримав реальний термін

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА