07:54 03.04.2019

Британський кабмін розійшовся в думці про ще одне продовження Brexit

2 хв читати
Британський кабмін розійшовся в думці про ще одне продовження Brexit

Кабінет міністрів Великобританії не зміг прийти до єдиної думки з питання про подальші дії щодо Brexit, повідомляє інтернет-портал британського видання The Guardian.

Так, за деякими даними, в ході засідання кабміну у вівторок 17 міністрів проголосували за обмежене продовження термінів Brexit, а проти продовження виступили чотири міністри.

Зокрема, проти продовження виступили міністр оборони Гевін Вільямсон, міністр міжнародного розвитку Пенні Мордонт, міністр транспорту Кріс Грейлінг.

Водночас, міністр з цифрових технологій, культури, ЗМІ і спорту Джеремі Райт і міністр у справах громад і місцевого самоврядування Джеймс Брокеншир, які підтримали ідею з перенесенням термінів Brexit, вказали, що хочуть продовження Brexit лише на невеликий термін.

Однак, уточнює The Guardian, надходить суперечлива інформація про розкол в британському кабінеті міністрів.

Раніше у вівторок прем'єр-міністр Великобританії Тереза Мей заявила про необхідність ще раз ненадовго продовжити терміни Brexit. Вона пояснила, що ця відстрочка повинна бути якомога коротшою, і що вона завершиться, як тільки буде прийнято угоду щодо Brexit.

При цьому Т.Мей відзначала, що вона хоче закінчення процесу до 22 травня, щоб Великобританії не треба було брати участь у виборах до Європарламенту.

Раніше ЄС надав Великобританії відстрочку з Brexit до 12 квітня, і в разі, якщо в Лондоні не домовляться про відповідну процедуру Brexit, цього дня країна покине ЄС без будь-якої угоди.

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА