08:04 03.04.2019

Підготовче засідання суду у справі Штепи не відбулося через неявку її адвокатів

2 хв читати
Підготовче засідання суду у справі Штепи не відбулося через неявку її адвокатів

Орджонікідзевський районний суд Харкова знову не зміг продовжити підготовче засідання у справі екс-мера Слов'янська Нелі Штепи, обвинуваченої в сепаратизмі.

"Вона приїхала, але не приїхали всі три її адвокати. Засідання знову перенесли", - сказали в прес-службі прокуратури Харківської області.

Засідання перенесли на 15 квітня.

Як повідомлялося, починаючи з 12 червня 2018 року суд неодноразово переносив продовження підготовчого засідання.

6 березня 2018 року апеляційний суд Харківської області вирішив направити матеріали справи щодо Н.Штепи на розгляд до Орджонікідзевського райсуду міста. Розгляд справи щодо Н.Штепи з самого початку має розпочатися вп'яте.

1 червня 2018 року Колегія Орджонікідзевського райсуду Харкова у справі Н.Штепи задовольнила клопотання захисника екс-мера Слов'янська Олександра Тананакіна про відвід головуючої судді Вікторії Попової, члена колегії Олени Саркісян і запасної судді Олени Бугери.

До цього справа направлялася на розгляд у Червонозаводський, Комінтернівський, Ленінський і Жовтневий районні суди Харкова, проте через відводи і самовідводи членів колегії суддів жоден з них так і не зміг винести вирок. У деяких судах не вдалося навіть провести підготовче засідання.

Н.Штепа була заарештована 13 липня 2014 року. Їй інкримінують скоєння кримінальних злочинів, передбачених ч.3 ст.110 (посягання на територіальну цілісність і недоторканність України, які спричинили загибель людей) і ч.1 ст.258-3 (створення терористичної групи чи організації) Кримінального кодексу України.

5 листопада 2014 року Колегія суддів Червонозаводського райсуду вирішила направити провадження за обвинуваченням Н.Штепи в апеляційний суд Харківської області для звернення до Вищого спеціалізованого суду України (ВССУ) з розгляду цивільних і кримінальних справ для визначення підсудності. У мотивувальній частині ухвали суд посилався на те, що злочини, які інкримінують Н.Штепі, відбувалися на території Слов'янська (Донецька область), тобто не в рамках територіальної юрисдикції Червонозаводського райсуду Харкова. Крім того, свідки у справі живуть у Слов'янську і, якщо їм доведеться їздити на суд до Харкова, це може привести до затягування строків розгляду справи. ВССУ виніс ухвалу про розгляд справи у відношенні Н.Штепи в Червонозаводському райсуді Харкова.

 

юв

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

У передмісті Херсона внаслідок обстрілу загинула жінка

У Херсонській області на Великдень і поминальні дні під час комендантської години заборонено проводити богослужіння

Українська авіація за добу завдала ударів по шести місцях скупчення окупантів та їхньому пункту управління - Генштаб ЗСУ

Командир "Азова" закликає США скасувати заборону на передачу західного озброєння бригаді

Окупанти за добу завдали 25 ракетних і 52 авіаудари по Україні, обстріляли близько 110 міст і сіл

Зеленський провів у Дніпрі нараду

ЗСУ відбили на авдіївському, новопавлівському й бахмутському напрямках 57 атак окупантів за добу

Чоловік, про загибель якого в результаті обстрілу в Білопіллі повідомлялося раніше, живий, але у важкому стані

Країни G7 заявили про рішучість посилити протиповітряну оборону України

Посол України в США: Сподіваємося, що правки, які зменшують або виключають допомогу Україні, будуть відхилені

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА