08:19 03.04.2019

У Донецькій області відкрито два кримінальні провадження щодо можливих фальсифікацій на виборах президента

1 хв читати
У Донецькій області відкрито два кримінальні провадження щодо можливих фальсифікацій на виборах президента

Поліція Донецької області відкрила два кримінальні провадження за фактом фальсифікації даних під час оброблення бюлетенів на дільницях у Донецькій області, повідомили в Національній поліції України в Донецькій області.

Згідно з інформацією, оприлюдненою на сайті відомства у вівторок увечері, "факт про викрадення голосів було виявлено в засобах масової інформації, крім того, з відповідною заявою громадянин звернувся до Мангушського відділення поліції".

Отримані дані, передані в Центральну виборчу комісію щодо розподілу голосів між кандидатами в президенти України, не збігаються з інформацією, викладеною на офіційному сайті ЦВК.

"Відкрито кримінальне провадження за ст. 158 "надання неправдивих відомостей до органу ведення Державного реєстру виборців або фальсифікація виборчих документів" Кримінального кодексу України. Поліцейські встановлюють, на якому етапі з'явилися розбіжності, та осіб, причетних до можливої фальсифікації", - йдеться в повідомленні.

Крім того, повідомляється, що розпочато досудове розслідування щодо низки порушень виборчого законодавства у Бахмуті, виявлених мешканкою Донецької області, яка звернулася з відповідною заявою до територіального підрозділу поліції.

"Кожен із викладених заявницею фактів буде ретельно перевірено під час досудового розслідування у рамках кримінального провадження", - зазначили правоохоронці.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА