14:46 03.04.2019

Японці нажахані 10-денними канікулами у зв'язку з початком нової ери

2 хв читати
Японці нажахані 10-денними канікулами у зв'язку з початком нової ери

Жителі Японії із занепокоєнням очікують прийдешніх канікул, які триватимуть з 27 квітня до 6 травня 2019 року, повідомляє в п'ятницю газета The Guardian.

Безпрецедентно довгі для Японії загальні канікули пов'язані з початком нової ери - "рейв" ("Краса і гармонія"), що розпочнеться разом із входженням 1 травня на імператорський престол принца Нарухіто.

"В Японії перспективу тривалих канікул очікують зі змішаними почуттями жаху і занепокоєння", - пише видання.

Зокрема, не раді таким довгим вихідним співробітники, які працюють за контрактами, що передбачають погодинну чи поденну роботу. Вони занепокоєні тим, що їхній дохід дуже скоротиться.

Оскільки освітні установи на цей час також будуть закриті, деякі японці, які працюють в сфері послуг а, отже, проведуть свята на робочому місці, переживають, що не зможуть пильнувати своїх дітей на час довгих канікул.

Згідно з опитуванням газети "Асахі сімбун", 45% японців заявили, що "не раді" довгим канікулам.

"Якщо чесно, я просто не знаю, як витратити час, коли тобі несподівано надають 10-денні канікули", - наводить The Guardian думку 31-річного японця Сейса Сато.

Дослідження японського турагентства Expedia Japan показали, що протягом року японці беруть найнетривалішу відпустку порівняно з жителями 19 інших країн. Так, у середньому японець протягом року йде у відпустку загалом лише на 10 днів.

Раніше повідомлялося, що нова ера в Японії зі вступом на престол принца-наступника Нарухіто називатиметься "рейв".

ЗМІ нагадують, що зміна назви епохи є важливою подією в Японії, оскільки назва використовується при карбуванні монет, виробництві календарів, а також в офіційних документах.

125-й японський імператор Акіхіто в серпні 2016 року в спеціальному зверненні до народу висловив бажання передати свій трон синові. Наступного року комісія у справах імператорської сім'ї прийняла законодавство, що дозволяє першому за 200 років імператору залишити престол.

Таким чином, днем відходу на спокій імператора Акіхіто буде 30 квітня, а день сходження на престол та інтронізації спадкоємця - 1 травня 2019 року.

Ще в 2016 році Акіхіто виступив зі зверненням до нації, в якому заявив, що планує залишити трон. Влітку 2017 року через відсутність відповідного сучасного законодавства японський парламент ухвалив особливий закон, що дозволяє йому відректися від престолу.

Наступним імператором Японії буде старший син імператора принц Нарухіто. Його інтронізацію заплановано на 1 травня 2019 року.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

У Сенаті обіцяють швидко надіслати законопроект про допомогу Україні на підпис Байдену

Тіло ще одного чоловіка виявили рятувальники у Дніпрі після ракетних ударів

ЗАГРОЗА БАЛІСТИКИ ДЛЯ ЦЕНТРАЛЬНИХ І СХІДНИХ ОБЛАСТЕЙ УКРАЇНИ - ПОВІТРЯНІ СИЛИ

У передмісті Херсона внаслідок обстрілу загинула жінка

У Херсонській області на Великдень і поминальні дні під час комендантської години заборонено проводити богослужіння

Українська авіація за добу завдала ударів по шести місцях скупчення окупантів та їхньому пункту управління - Генштаб ЗСУ

Командир "Азова" закликає США скасувати заборону на передачу західного озброєння бригаді

Окупанти за добу завдали 25 ракетних і 52 авіаудари по Україні, обстріляли близько 110 міст і сіл

Зеленський провів у Дніпрі нараду

ЗСУ відбили на авдіївському, новопавлівському й бахмутському напрямках 57 атак окупантів за добу

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА