18:58 03.04.2019

САП долучила всі письмові докази до справи за обвинуваченням колишніх керівників ОГХК у заподіянні шкоди майже на $13 млн

2 хв читати
САП долучила всі письмові докази до справи за обвинуваченням колишніх керівників ОГХК у заподіянні шкоди майже на $13 млн

Спеціалізована антикорупційна прокуратура (САП) долучила всі письмові докази під час чергового засідання Солом'янського райсуду Києва, що підтверджують обставини висунутого обвинувачення в рамках кримінального провадження за обвинуваченням колишніх керівників АТ "Об'єднана гірничо-хімічна компанія" (ОГХК) у заподіянні збитків державі на суму майже $13 млн.

Як повідомила САП на сторінці в соцмережі Facebook, 2 квітня відбулося чергове судове засідання у справі обвинувачення керівництва ОГХК.

"Під час судового засідання прокурори САП завершили долучення письмових доказів у кримінальному провадженні. Крім того, суд за клопотанням сторони обвинувачення продовжив відсторонення обвинувачуваного від посади", - констатується в інформації САП.

Як повідомляла раніше САП, посадові особи ДП "ОГХК" (нині - АТ "ОГХК") з метою одержання неправомірної вигоди для себе і третіх осіб протягом грудня 2014 року - липня 2016 років під час провадження господарської діяльності продавали титановмісні руди за заниженими цінами через компанії-посередники.

Реалізація сировини здійснювалася через пов'язані та підконтрольні керівництву ДП іноземні компанії-посередники - Bollwerk Finanzierungs und Industriemanagement AG (Австрія) і Adelis Trade LLP (Велика Британія) з подальшим продажем руд іноземним суб'єктам госпдіяльності реального сектора економіки - кінцевим одержувачам за дійсними ринковими цінами.

При цьому посадові особи ДП "ОГХК" при можливості укладення прямих контрактів проводили переговори й укладали контракти, діючи в інтересах зазначених підконтрольних компаній-посередників. На рахунках цих компаній залишилася частина прибутку в сумі $12,9 млн, що, згідно з офіційним курсом НБУ, становить 296,8 млн грн.

ДП "Об'єднана гірничо-хімічна компанія" розпочала фактичну діяльність із серпня 2014 року, коли уряд України прийняв рішення про передання йому в управління майнових комплексів ВГМК та ІГЗК. 8 грудня 2016 року ДП було реформовано в ПАТ "ОГХК", 26 грудня 2018 року - з ПАТ у ПрАТ.

ОГХК реалізує продукцію до більше ніж 30 країн світу. Основні ринки збуту - ЄС, Китай, Туреччина, а також США та країни Африки.

Статутний капітал ПрАТ "ОГХК" - 1,944 млрд грн.

Уряд у серпні 2016 року зарахував ОГХК до переліку компаній, що підлягають приватизації в 2017 році. Потім приватизацію компанії Фонд держмайна переніс на 2018 рік. До приватизації ОГХК г

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Армія РФ за добу завдала 12 ракетних та 76 авіаційних ударів по території України

Окупанти за добу завдали понад 500 ударів по Запорізькій області, є руйнування

Влада КНР має намір виплачувати населенню до $1,4 тис. при заміні старих машин на електромобілі

Права на логотип МАУ на майданчику СЕТАМ придбав директор Орловської ВЕС

Польща вночі двічі піднімала військову авіацію через російські удари по Україні

27 квітня: Яке сьогодні свято, все про цей день

Ізраїль готовий дати "останній шанс" переговорам для угоди з ХАМАС щодо заручників

SpaceX розраховує зробити місячну ракету Starship повністю багаторазовою до кінця 2025 року

Канада виділить ще 13 мільйонів канадських доларів на чеську ініціативу щодо закупівлі снарядів для України

Посольство України в Словаччині передасть ДСНС чотири підводні дрони для гуманітарного розмінування

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА