17:52 04.04.2019

Справу про харківську ДТП, в якій загинули шість осіб, повернено до райсуду для ознайомлення Зайцевої з матеріалами

3 хв читати
Справу про харківську ДТП, в якій загинули шість осіб, повернено до райсуду для ознайомлення Зайцевої з матеріалами

Справу про ДТП, яка сталася в центрі Харкова в жовтні 2017 року і внаслідок якої загинуло шестеро осіб, повернено з Харківського апеляційного суду до суду першої інстанції для ознайомлення обвинувачуваної Олени Зайцевої з матеріалами кримінального провадження.

"Під час перевірки апеляційних скарг суддя встановив обставини, які перешкоджають відкриттю апеляційного провадження... Суддя Харківського апеляційного суду Володимир Протасов прийняв рішення про повернення матеріалів кримінального провадження стосовно Олени Зайцевої та Геннадія Дронова до Київського районного суду міста Харкова для виконання вимог закону в частині забезпечення права учасників на ознайомлення з матеріалами справи", - повідомляє прес-служба Харківського апеляційного суду.

В інформації зазначено, що після оголошення вироку суддею Київського райсуду Віктором Попрасом О.Зайцева подала заяву про ознайомлення з матеріалами кримінального провадження. Як встановлено судом апеляційної інстанції, нині вона ознайомилася лише з першим із 13 томів.

Як повідомлялося, справа надійшла у провадження Харківського апеляційного суду 1 квітня. Апеляційні скарги на вирок Київського райсуду Харкова подали О.Зайцева та її адвокат Юлія Плетньова, а також другий обвинувачуваний Геннадій Дронов і його адвокат Сергій Перепелиця.

Увечері 18 жовтня 2017 року на перехресті вул. Сумської та провулку Мечникова в Харкові автомобіль Lexus RX під керуванням дівчини 20 років, рухаючись на заборонний сигнал світлофора, вчинив зіткнення з автомобілем Volkswagen Touareg. Унаслідок зіткнення Lexus вилетів на тротуар і здійснив наїзд на 11 пішоходів, п’ятеро з яких загинули на місці (чотири дівчини і молодий чоловік). Ще одна дівчина померла від отриманих травм у лікарні вранці 26 жовтня. Крім того, внаслідок ДТП постраждала пасажирка Lexus. За фактом ДТП було розпочато кримінальне провадження за ч. 3 ст. 286 (порушення правил безпеки дорожнього руху, якщо вони спричинили загибель кількох осіб) КК України.

20 жовтня 2017 року. Київський райсуд Харкова заарештував водія Lexus Олену Зайцеву на 60 днів без можливості внесення застави.

8 листопада 2017 року Київський райсуд Харкова узяв під варту Г.Дронова

2 лютого 2018 року обвинувальний акт стосовно О.Зайцевої та Г.Дронова надійшов до Київського райсуду Харкова.

Під час дебатів держобвинувачення зажадало визнати О.Зайцеву та Г.Дронова винними за ч. 3 ст. 286 (порушення правил безпеки дорожнього руху, внаслідок якого загинуло кілька осіб) КК України і призначити кожному покарання у вигляді позбавлення волі терміном десять років із позбавленням права керувати транспортними засобами на три роки, а цивільні позови постраждалих задовольнити в повному обсязі. Захист Г.Дронова зажадав визнати його невинуватим з огляду на недоведеність складу злочину. О.Зайцева заявила, що готова нести будь-яке покарання, яке призначить суд. Її захист просив суд під час призначення покарання врахувати пом'якшувальні обставини (розкаяння та добровільне відшкодування збитків).

Матеріали стосовно автошколи, де вчилася О.Зайцева, були виділені в окреме провадження за ст. 367 (службова недбалість) КК України.

26 лютого 2019 року Київський райсуд Харкова визнав Г.Дронова та О.Зайцеву винними і засудив обох до максимальних термінів позбавлення волі, передбачених статтею (по десять років), і позбавлення права керувати транспортними засобами на три роки.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

На Донеччині за минулий день через обстріли поранені семеро жителів - ОВА

Кількість постраждалих унаслідок нічного обстрілу Харкова зросла до шести осіб

РФ вивела в Азовське море один бойовий корабель, у Середземному чергують три носії "Калібрів" - ВМС ЗСУ

Унаслідок нічних обстрілів у Нікопольському районі пошкоджено ЛЕП, без світла залишилася частина абонентів

У Херсонській області за добу у результаті обстрілів один загиблий і п'ять поранених

Окупанти за добу понад 400 разів обстріляли Запорізьку область, застосувавши артилерію і 147 БПЛА

Сили оборони за добу ліквідували 880 окупантів та 43 артсистеми противника

Авіація Сил оборони за добу атакувала 17 районів скупчення сил РФ

На фронті за добу було понад 100 бойових зіткнень, на новопавлівському напрямку ЗС України відбили 24 атаки

Війська РФ за добу завдали по Україні п’ять ракетних і 77 авіаударів

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА