18:25 04.04.2019

Союзники з НАТО домовилися на Вашингтонській ювілейній зустрічі про пакет заходів для України та Грузії для гарантування безпеки в Чорному морі

1 хв читати
Союзники з НАТО домовилися на Вашингтонській ювілейній зустрічі про пакет заходів для України та Грузії для гарантування безпеки в Чорному морі

Генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберг повідомив, що міністри закордонних справ Альянсу домовилися про пакет заходів для України та Грузії, спрямованих на посилення безпеки в регіоні Чорного моря, і знову закликав Росію звільнити захоплених українських моряків.

Про це він сказав у четвер у Вашингтоні після завершення роботи першої сесії зустрічі міністрів закордонних справ, яка приурочена 70-річчю з дня заснування Альянсу.

"Росія використовувала силу, щоб незаконно анексувати Крим в України і продовжує нарощування військової сили в регіоні. Ми закликаємо Росію звільнити українських моряків і кораблі, які вона захопила минулого року в Азовському морі" - повторив заклик Є.Столтенберг.

За його словами, союзники говорили про те, "що ще ми можемо зробити, щоб посилити нашу безпеку в регіоні Чорного моря". "Ми домовилися про пакет заходів із метою поліпшення обізнаності про ситуацію і посилення нашої підтримки Грузії та України", - розповів генсек Альянсу.

При цьому він уточнив, що підтримку може бути посилено шляхом навчання морських сил, берегової охорони, візитами до портів, проведення навчань та обміну інформацією. Є.Столтенберг нагадав, що вже зараз одна з морських груп НАТО патрулює Чорне море, і сьогодні відбуваються навчання "з українськими та грузинськими кораблями". "Ми триматимемо наш фокус і нашу присутність у цьому важливому регіоні", - наголосив Є.Столтенберг.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

ВАКС заочно заарештував співорганізатора заволодіння 11 млн грн коштів "Укрзалізниці"

"Укренерго" застосувало графіки аварійних відключень до вечора в Дніпропетровській, Запорізькій та Кіровоградській областях

Баварія передала київським патрульним 11 спеціально обладнаних мотоциклів BMW

Дві ракети, запущені РФ по Одесі, збито, травмовано дитину - ОВА

Зеленський про обстріл РФ двох ГЕС: Під загрозою не лише Україна, а й Молдова

Річковий порт і мультимодальний термінал можуть з'явитися на березі Тиси

Насильство російських військових над мирними жителями має системний характер - Офіс генпрокурора

World Monuments Fund реалізує майже 20 проєктів, спрямованих на збереження архітектурної спадщини України

Зеленський звільнив Марка Шевченка з посади посла України в Молдові

Глави МЗС України та Індії провели в Нью-Делі двосторонні переговори та оглядове засідання міжурядової комісії

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА