21:27 04.04.2019

Влада Харкова заново почала процедуру затвердження тарифів на проїзд у міськелектротранспорті

3 хв читати
Влада Харкова заново почала процедуру затвердження тарифів на проїзд у міськелектротранспорті

Проекти рішень виконкому про встановлення тарифів на перевезення пасажирів і багажу в трамваях, тролейбусах і метро, а також аналіз регуляторного впливу обох документів оприлюднені в четвер на офіційному сайті Харківської міської ради.

"Зауваження та пропозиції до вищезазначеного проекту рішення виконавчого комітету Харківської міської ради приймаються в письмовому вигляді розробником протягом одного місяця з дня його опублікування", - йдеться в повідомленні на сайті міськради.

Проектами рішень пропонується встановити вартість проїзду в трамваях і тролейбусах у розмірі 6 грн за поїздку, а в метро - 8 грн. В аналізі регуляторного впливу вказано, що діючі тарифи (4 грн в трамваях і тролейбусах і 5 грн в метро) "не відшкодовують економічно обґрунтовані витрати підприємств з надання послуг і не забезпечують доходи, необхідні для безперебійної, безаварійної перевезення пасажирів".

На думку депутата Харківської міськради, адвоката Ігоря Черняка, який оскаржив лютневе рішення виконкому про підвищення вартості проїзду до 6 грн в наземному міськелектротранспорті і 8 грн в метро, публікація цих документів означає, що міський голова Харкова Геннадій Кернес і його команда визнали свою поразку.

"Сьогодні Геннадій Кернес і його команда, по суті, визнали поразку в "тарифній суперечці". Виконком міськради заново почав процедуру затвердження тарифів на проїзд в метрополітені та в трамваях / тролейбусах. Спеціальну процедуру, передбачену законом для регуляторних актів. Порушення цієї процедури якраз і було ключовою підставою для подання наших позовів", - написав І.Черняк на своїй сторінці в Facebook.

Він також пообіцяв, що буде домагатися повернення харків'янам коштів, які вони переплатили, оплачуючи проїзд в міськелектротранспорті за підвищеними тарифами.

"У нових документах чиновники міськради визнають чинними старі тарифи - 5 і 4 грн. Відповідно. І це дійсно так. З юридичного боку. А з практичної - всіх пасажирів "нагрівають" на 3 грн. за кожну поїздку в метро і на 2 грн. за кожну поїздку в трамваї. Разом - близько 3 мільйонів на день. І 170 мільйонів за час дії нових тарифів ... Ми далі будемо займатися тим, щоб змусити чиновників повернути ці 170 мільйонів харків'янам", - написав І.Черняк.

Як повідомлялося, 19 лютого Харківський окружний адміністративний суд задовольнив заяву про забезпечення позовів ХАЦ і І.Черняка і призупинив дію рішення виконкому міськради про підвищення вартості проїзду в міськелектротранспорті на час розгляду позовів. Однак міськелектротранспорт продовжує перевозити пасажирів за підвищеною ціною: трамваї і тролейбуси по 6 грн (замість 4 грн), а метро - по 8 грн (замість 5 грн).

За фактом невиконання міськрадою ухвали окружного адміністративного суду про призупинення дії нових тарифів на проїзд в метро, трамваях і тролейбусах розпочато кримінальне провадження за ч.2 ст.382 (умисне невиконання судового рішення посадовими особами) КК України.

Уранці 20 лютого виконком міськради прийняв рішення про вартість проїзду в міськелектротранспорті в новій редакції. На думку чиновників мерії, на ці документи рішення, прийняті раніше окружним адміністративним судом, не поширюються.

27 лютого Харківська міськрада більшістю голосів на черговій сесії підтримала прийняті виконкомом рішення про встановлення вартості проїзду в трамваях і тролейбусах на рівні 6 грн, а в метро - 8 грн.

25 березня Другий апеляційний адміністративний суд відхилив апеляції, подані виконкомом Харківської міськради, КП "Харківський метрополітен" і комунальними підприємствами, що здійснюють перевезення в наземному міськелектротранспорті, на рішення суду першої інстанції про призупинення підвищення тарифів на проїзд в метро, трамваях і тролейбусах до розгляду позовів по суті.

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

На фронті за добу було 94 бойові зіткнення, на авдіївському напрямку ЗС України відбили 29 атак

Атаковані об'єкти енергетичної інфраструктури у Дніпропетровській, Івано-Франківській та Львівській областях

Армія РФ за добу завдала 12 ракетних та 76 авіаційних ударів по території України

Окупанти за добу завдали понад 500 ударів по Запорізькій області, є руйнування

Влада КНР має намір виплачувати населенню до $1,4 тис. при заміні старих машин на електромобілі

Права на логотип МАУ на майданчику СЕТАМ придбав директор Орловської ВЕС

Польща вночі двічі піднімала військову авіацію через російські удари по Україні

27 квітня: Яке сьогодні свято, все про цей день

Чергову хвилю ракетної атаки РФ спрямовано на західні області, знову задіяно "Кинджали"

РФ знову обстрілює Україну, кілька груп ракет зафіксовано у східних і південних областях

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА