19:06 05.04.2019

Мінінфраструктури планує розширити штат "Укртрансбезпеки" на 70%

1 хв читати
Мінінфраструктури планує розширити штат "Укртрансбезпеки" на 70%

Міністерство інфраструктури України запропонує уряду збільшити штат Служби безпеки на транспорті ("Укртрансбезпека") на 70%, повідомив директор департаменту стратегічного розвитку дорожнього ринку та автомобільних перевезень міністерства Віктор Сасін на брифінгу в Києві в п'ятницю.

Він зазначив, що на сьогодні вже діють успішні норми, що забороняють використовувати переобладнані транспортні засоби, так звані спринтери, які все ще їздять дорогами України.

"Тепер стоїть питання посилення контролю. Є проблема щодо кількості інспекторів в "Укртрансбезпеці". Вже є ініціативи "Укртрансбезпеки" і міністерства щодо збільшення штату відомства, тому що якщо на область - чотири інспектори, то визначити кількість нелегальних перевізників, перевізників, що використовують не ті транспортні засоби, досить складно. Якщо ініціативу підтримає Кабмін, то ситуація докорінно зміниться", - заявив В.Сасін.

Він повідомив, що необхідні зміни вже підготовлені і найближчим часом будуть внесені на розгляд Кабміну.

За словами В.Сасіна, нині близько 600 працівників "Укртрансбезпеки" – це центральний апарат та інспектори. "Збільшення планується досить суттєве - близько 70%, якщо не помиляюся", - додав він.

Як зазначив голова департаменту Мінінфраструктури, в новому євроінтеграційному законопроекті передбачено посилення санкцій щодо недобросовісних перевізників, і один із запропонованих варіантів - конфіскація транспортного засобу в разі повторного правопорушення.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА