20:42 05.04.2019

Доступність Києва для осіб з інвалідністю та маломобільних груп населення поліпшать за кількома напрямами

2 хв читати
Доступність Києва для осіб з інвалідністю та маломобільних груп населення поліпшать за кількома напрямами

Цього року низка комунальних об'єктів Києва стане доступнішою для людей, які пересуваються з певними складнощами, повідомила голова комітету, заступник голови Київської міської державної адміністрації (КМДА) Марина Хонда.

Як повідомляє в п'ятницю ввечері прес-служба КМДА, за підсумками засідання міського комітету доступності осіб з інвалідністю та маломобільних груп населення до об'єктів соціальної та інженерно-транспортної інфраструктури М.Хонда повідомила, що, зокрема, особливу увагу буде приділено об'єктам транспортної інфраструктури столиці. Серед іншого, потреби осіб з інвалідністю та маломобільних груп населення має бути враховано під час масштабної реконструкції Вокзальної площі поруч із Центральним залізничним вокзалом Києва, розпочати яку планується цього року.

"Це візитна картка столиці. Площу щодня перетинають сотні тисяч киян та гостей міста. Тому тут усе має бути продумано для зручності маломобільних громадян", - зазначила М.Хонда.

Також інтереси осіб з інвалідністю, що пересуваються на візку, візьмуть до уваги під час реконструкції та благоустрою таких залізничних об'єктів, як платформи станцій Київ-Волинський, Борщагівка, Святошин, а також зупинки швидкісного трамваю "Гната Юри", що також заплановані на поточний рік.

М.Хонда також звернула увагу членів комітету на те, що з 1 квітня в Україні набули чинності нові будівельно-архітектурні норми законодавства, що дозволяють вимагати від виконавця робіт врахування потреб осіб з вадами зору під час зведення, реконструкції або благоустрою будівель та публічного простору.

У КМДА також опрацьовують механізми ефективного контролю виконання рішень комітету. Зокрема, розглядається можливість запровадження посади представника уповноваженого з прав людей з інвалідністю. А в департаменті соціальної політики КМДА розробляють проект рішення про створення окремого комунального підприємства, одним із напрямів діяльності якого буде аудит доступності київських комунальних об'єктів для осіб з інвалідністю та маломобільних груп населення.

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Дощова погода в Україні в п'ятницю збережеться, у суботу опадів не прогнозують

Аграрні асоціації попросили ВАКС узяти міністра агрополітики на поруки

Окупанти обстріляли село на Харківщині, поранені двоє пенсіонерок

Майже дві третини українців вважають демократію найкращою системою правління, це шостий показник серед досліджуваних країн - опитування

Українська ППО збила російську ракету в Криворізькому районі

Унаслідок обстрілу Сміли постраждали шість осіб - ДСНС

Умєров і помічник генсека НАТО обговорили ситуацію на полі бою і кроки на шляху до членства України в Альянсі

Двоє людей загинули, одна людина дістала поранень унаслідок вибуху в пункті прийому металобрухту на Львівщині

Рада підтримала в першому читанні законопроєкт про створення Держреєстру постраждалих від агресії РФ

ДБР з'ясовує обставини вибухів у Миколаєві, внаслідок яких загинули двоє військових і травмувалися п'ятеро рятувальників

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА