07:37 06.04.2019

За минулу добу на Донбасі внаслідок снайперського обстрілу загинув військовослужбовець ЗСУ, ще двоє поранені

2 хв читати
За минулу добу на Донбасі внаслідок снайперського обстрілу загинув військовослужбовець ЗСУ, ще двоє поранені

За минулу добу бойовики 17 разів порушили режим припинення вогню, застосували 10 разів озброєння, заборонене мінськими домовленостями, витратили 59 мін калібрів 120 і 82-мм, обстрілюючи українські позиції з озброєння бойової машини піхоти, гранатометів, великокаліберних кулеметів і стрілецької зброї , у трьох обстрілах застосовуючи снайперів, повідомили в прес-центрі штабу Операції Об'єднаних сил.

"Внаслідок обстрілу ворожих снайперів один військовослужбовець Об'єднаних сил загинув, двоє отримали поранення", - сказано у зведенні на сторінці штабу в Фейсбук у суботу вранці.

У смузі відповідальності оперативно-тактичного угруповання "Схід" бойовики 12 разів обстріляли українські позиції: тричі, з мінометів калібру 120-мм, станкових протитанкових гранатометів, великокаліберних кулеметів, снайперської і стрілецької зброї - поблизу Пісків; двічі, з мінометів калібру 120-мм, автоматичних станкових гранатометів, з великокаліберних кулеметів і стрілецької зброї - поблизу Авдіївки; двічі, з мінометів калібру 82-мм, озброєння бойової машини піхоти БМП-2, ручних протитанкових гранатометів, великокаліберних кулеметів і стрілецької зброї - біля Павлополя; з мінометів калібру 120-мм і великокаліберних кулеметів - неподалік Лебединського; з мінометів 120-го калібру - у Водяного; двічі, з великокаліберних кулеметів і снайперської зброї - навколо Новотроїцького; зі снайперської зброї - близько Мар'їнки.

У смузі відповідальності оперативно-тактичного угруповання "Північ" бойовики здійснили п'ять обстрілів: з мінометів калібрів 120 і 82-мм - поблизу Зайцевого; з мінометів калібру 120-мм і станкових протитанкових гранатометів - біля Новоолександрівки; з мінометів калібру 120-мм - у Новолуганського; з мінометів 82-го калібру - у Золотого-4; з великокаліберних кулеметів - поблизу Південного.

"На обстріли противника Об'єднані сили давали адекватну відповідь, знищивши при цьому чотирьох і поранивши також чотирьох окупантів. Також знищено одну одиницю військової техніки російсько-окупаційних військ", - підкреслили в штабі ООС.

З початку поточної доби бойовики тричі обстріляли позиції Об'єднаних сил, зокрема, один раз - з озброєння, забороненого мінськими домовленостями.

У смузі відповідальності оперативно-тактичного угруповання "Схід" - двічі: з автоматичних станкових гранатометів і великокаліберних кулеметів - неподалік Широкиного; зі станкових протитанкових і підствольних гранатометів і стрілецької зброї - поблизу Старогнатівки.

У смузі відповідальності оперативно-тактичного угруповання "Північ" обстріляні з мінометів калібру 120-мм з витратою 20 мін позиції ЗСУ поблизу Зайцева.

"Втрат серед військовослужбовців Об'єднаних сил немає. На всі обстріли противника наші захисники відповіли вогнем. Втрати окупантів уточнюються", - резюмували українські військові.

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Унаслідок нічного удару по Харкову поранено двох людей, окупанти завдали ударів і по центру Золочева

Окупанти вдарили по житловому комплексу в Харкові, поки що без постраждалих

НАТО не планує розміщувати американську ядерну зброю в інших країнах - Столтенберг

США можуть передати Україні ATACMS дальнього радіусу дії в новому пакеті допомоги - ЗМІ

У Дніпропетровській області сили ППО ввечері збили ще один російський безпілотник "Орлан-10"

Сенат США підтримав розгляд законопроєкту про допомогу Україні, Ізраїлю і Тайваню за скороченою процедурою

Приймання заяв про вчинення консульських дій від чоловіків мобілізаційного віку продовжиться 18 травня з урахуванням нових вимог законодавства

Поблизу Дніпра збито розвідувальний дрон окупантів

Microsoft і Coca-Cola уклали угоду, яка фокусується на можливостях ШІ

ВР не розглядала законопроєкту про застосування англійської мови у вівторок через резонанс норми про дубляж

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА