20:16 06.04.2019

Бойовики не допустили до українських заручників у Луганську координатора ОБСЄ Фріша

2 хв читати

Бойовики відмовили координатору гуманітарної підгрупи Контактної групи з врегулювання конфлікту на Донбасі від Спеціальної моніторингової місії (СММ) ОБСЄ Тоні Фрішу в наданні доступу до відвідування українських заручників, що містяться в Луганському СІЗО, повідомила перший віце-спікер Верховної Ради, представник України в гуманітарній підгрупі ТКГ Ірина Геращенко.

"Сьогодні координатор ОБСЄ Т.Фріш відвідав в'язниці в окупованому місті, бойовики відмовили йому в зустрічі з нашими заручниками Дєєвим, Іванчуком, Орищуком, на чому наполягала українська сторона. І дозволили відвідати тільки трьох інших незаконно утримуваних заручників", - написала І.Геращенко на своїй сторінці в Facebook.

Вона зазначила, що, незважаючи на вимоги української сторони, до заручників жодного разу не допускали ні Міжнародний Комітет Червоного Хреста (МКЧХ), ні ОБСЄ.

"У нас є всі підстави для серйозного занепокоєння цим фактом і повною ізоляцією українських військових, незаконно утримуваних окупантами", - підкреслила перший віце-спікер.

І.Геращенко висловила обурення діями РФ, в результаті яких українських військовослужбовців і підконтрольних Росії представників окупаційної влади тримають у ОРДЛО.

Вона зазначила, що спільно з представниками Служби безпеки України підготувала листи до Міністерства закордонних справ України та до представника ОБСЄ в Тристоронній контактній групі (ТКГ) Мартіна Сайдіка з протестом щодо недопущення до українських військовополонених.

Також вона підкреслила, що посол Т.Фріш "дозволив собі в окупованому Донецьку стати учасником зйомок антиукраїнського пропагандистського відео проросійськими сепаратистами і РФ".

"Це вимагає окремої реакції з боку українського МЗС", - уклала І.Геращенко.

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

США готуються підписати контракти на озброєння для України на $6 млрд

"Укрзалізниця" тимчасово змінить рух приміських потягів через обстріл Харківщини

Канада вітає повернення депортованих до РФ дітей і сприятиме поверненню ще тисяч

Україна і Японія обговорили створення спецтрибуналу для РФ за воєнні злочини

Учасники завтрашнього "Рамштайну" обговорять, як допомогти Україні подолати складнощі, що накопичилися за час відсутності американської підтримки

Данія збільшить військову підтримку України ще на 4,4 млрд данських крон у 2024 році

Українська авіація завдала за добу ударів по 8 місцях скупчення окупантів

Оборонний пакет США потрібно направити в Україну якнайшвидше - розмова Зеленського з американськими партійними лідерами

Окупанти за добу завдали чотири ракетних і 50 авіаударів по Україні, обстріляли понад 110 населених пунктів

ЗС України відбили 82 атаки окупантів за добу на семи напрямках

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА