20:30 06.04.2019

Італійська нафтогазова компанія евакуює свій персонал із Лівії

2 хв читати
Італійська нафтогазова компанія евакуює свій персонал із Лівії

Після початку в Лівії бойових зіткнень між силами фельдмаршала Халіфа Хафтара, який очолює Лівійську національну армію і представниками уряду національної єдності італійська нафтогазова компанія Eni вирішила евакуювати з республіки свій персонал. Про це з посиланням на джерела в компанії повідомляє газета Repubblica.

Такий крок співрозмовники видання назвали "попереджувальним". Eni, як правило, діє саме так в подібних ситуаціях, нагадали вони.

До сьогоднішнього дня співробітники компанії, як зазначає газета, були присутні в Триполі, на родовищі Вафа, в Триполітанії і родовищі Ель-Філь на півдні країни. "Ситуація в таборах знаходиться під контролем, і ми дуже уважно стежимо за її розвитком", - зазначив у розмові з Repubblica представник Eni. "Наразі співробітників компанії в Триполі немає", - додав він.

Ситуація в Лівії загострилася після того, як 4 квітня фельдмаршал Хафтар оголосив про початок наступу на Триполі. Того ж дня почалися перші зіткнення його армії з військами Фаєза Сараджа, який очолює лівійський уряд національної єдності.

Громадянська війна в республіці триває з 2011 року. Тоді з поста глави Лівії був повалений, а потім убитий Муаммар Каддафі. Після цього єдину державу в країні так і не було сформовано. Територію Лівії відтоді контролюють різні угруповання. Наприклад, Триполі і захід країни знаходяться під контролем уряду національної єдності (створений наприкінці 2015 року за сприяння ООН). Схід і частково південь республіки зі свого боку контролює палата представників Лівії. Її підтримують війська Хафтара.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА