07:46 07.04.2019

Парубій взяв участь у відкритті 140-ї асамблеї Міжпарламентського Союзу в Катарі

1 хв читати
Парубій взяв участь у відкритті 140-ї асамблеї Міжпарламентського Союзу в Катарі

Голова Верховної Ради України Андрій Парубій взяв участь у відкритті 140-ї Асамблеї Міжпарламентського Союзу, яка відбувається в столиці Катару - Досі, повідомила прес-служба апарату Верховної Ради.

"У роботі 140-ї Асамблеї Міжпарламентського союзу беруть участь делегації від 163 країн на чолі зі 60 головами і 40 віце-спікерами в складі 2200 членів парламентів світу. Українська делегація пропонує для прийняття на Асамблеї свою резолюцію про неприпустимість найманства, як засобу підриву миру і порушення прав людини", - йдеться в повідомленні.

Зазначається, що на початку церемонії А.Парубія привітав Емір Держави Катар шейх Тамім бін Хамад Аль Тані. В українській делегації на чолі з А.Парубієм також беруть участь четверо народних депутатів України.

Міжпарламентський союз (Inter-Parliamentary Union, IPU) - міжнародна організація, створена в 1889 році Фредеріком Пассі (Франція) і Рандал Кример (Великобританія). Це перший постійний форум для політичних багатосторонніх переговорів. Членами Міжпарламентського союзу є національні парламенти 163 країн світу разом з 10 регіональними парламентськими асамблеями, які є асоційованими членами. Міжпарламентський союз - найстаріша міжпарламентська міжнародна організація, яка відзначає в 2019 році 130 років.

Як повідомлялося, під час зустрічі в Києві А.Парубія з послом Катару Гаді Насером Мансуром Халіль Аль-Гаджарі сторони обговорили перспективу підписання угоди про співпрацю між українським парламентом та консультативною радою Держави Катар.

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Україна розпочала переговори про укладання угоди з безпеки з Португалією

Чоловіки мобілізаційного віку матимуть змогу отримати паспорт громадянина України або паспорт для виїзду за кордон лише на території країни

США таємно поставили Україні ракети ATACMS, українські сили вперше застосували їх минулого тижня

ППО знищила одну ворожу ракету та три розвідувальні БПЛА

Зеленський заслухав доповіді Сирського та Умєрова

Зеленський подякував американцям, які працюють на оборонних підприємствах

За добу ворог завдав 13 ракетних та 51 авіаудар, обстріляв понад 110 населених пунктів України

ЗС України відбили 18 ворожих атак на лиманському напрямку, 13 – на бахмутському

Єрмак подякував Саллівану і команді адміністрації президента США за зусилля на шляху схвалення допомоги Україні, розповів про ситуацію на фронті

Умєров подякував США за підписаний пакет законів: Життєво важливий крок у зміцненні здатності захищати нашу незалежність

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА