07:55 07.04.2019

За минулу добу бойовики 14 разів обстріляли позиції ЗС України на Донбасі, загинули двоє військових

2 хв читати
За минулу добу бойовики 14 разів обстріляли позиції ЗС України на Донбасі, загинули двоє військових

За минулу добу бойовики здійснили 14 обстрілів позицій Збройних сил України на Донбасі, загинули двоє українських військовослужбовців, повідомляє прес-центр Операції об'єднаних сил (ООС).

"6 квітня російсько-окупаційні війська 14 разів обстріляли позиції підрозділів Об'єднаних сил, при цьому сім разів застосували заборонене мінськими домовленостями озброєння з витратою 59 мінометних мін калібру 120 і 82 мм. Також ворог обстрілював наших захисників з озброєння бойових машин піхоти, гранатометів різних систем, великокаліберних кулеметів і стрілецької зброї. Внаслідок обстрілу двоє військовослужбовців Об'єднаних сил загинули", - йдеться у зведенні, оприлюдненому на сторінці прес-центру штабу в соцмережі Фейсбук у неділю вранці.

У смузі відповідальності оперативно-тактичного угруповання "Схід" бойовики десять разів обстріляли позиції українських військ. Так, двічі - з мінометів калібрів 120 і 82 мм - поблизу н.п. Павлопіль, з мінометів калібру 82 мм, гранатометів різних систем і стрілецької зброї - у Авдіївки, з озброєння бойових машин піхоти і великокаліберних кулеметів - біля н.п. Піски.

З автоматичних станкових гранатометів і великокаліберних кулеметів - неподалік селища Широкине, зі станкових протитанкових гранатометів і великокаліберних кулеметів – навколо н.п. Опитного, зі станкових протитанкових гранатометів і стрілецької зброї - у с.Старогнатівка, зі станкових протитанкових гранатометів - біля н.п. Авдіївка і Чермалик, з автоматичних станкових гранатометів - поблизу Красногорівки.

У смузі відповідальності оперативно-тактичного угруповання "Північ" противник обстріляв позиції українських військ чотири рази - з мінометів калібру 120 мм – у н.п. Зайцеве, з мінометів калібру 82 мм, станкових протитанкових гранатометів і великокаліберних кулеметів - біля села Золоте-4, з мінометів калібру 82 мм, автоматичних станкових гранатометів і великокаліберних кулеметів, мінометів калібру 82 мм - поблизу хутора Вільний.

За даними української розвідки, 6 квітня трьох бойовиків знищено, один поранений.

"З початку поточної доби ворог обстріляв з гранатометів різних систем, великокаліберних кулеметів і стрілецької зброї наших захисників у смузі відповідальності оперативно-тактичного угруповання "Схід" в районі населеного пункту Широкине. Втрат серед особового складу немає", - підсумували в штабі.

Також наголошується, що підрозділ, який обстріляв противник, застосовував штатне озброєння. Втрати ворога уточнюються.

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

ДБР з'ясовує обставини вибухів у Миколаєві, внаслідок яких загинули двоє військових і травмувалися п'ятеро рятувальників

Росіяни атакували вантажівку в Херсонській області, одна людина постраждала - ОВА

Суд розгляне клопотання Офісу генпрокурора про передання АРМА столичного ТРЦ Gulliver

Шмигаль і канцлер Казначейства Великої Британії Гант обговорили потреби України в енергообладнанні

Пані посол США: Надання ракет ATACMS - іще один сигнал, що наша відданість справі захисту України непохитна

ТЧХУ та працівники "швидкої" надали допомогу постраждалим співробітникам ДСНС у Миколаєві

Українські прикордонники після бою з диверсантами РФ на Сумщині змусили їх відступити

Зеленський у Києві зустрівся з канцлером казначейства Великої Британії Гантом

Російська армія вночі обстріляла Дніпровський район Херсона, ніхто не постраждав - ОВА

Суд заарештував намісника Святогірської лаври на 60 діб

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА