12:38 07.04.2019

Американські стратегічні бомбардувальники B-52H залишили Європу

2 хв читати

Американські стратегічні бомбардувальники B-52H Stratofortress, здатні нести ядерні крилаті ракети великої дальності та авіабомби, залишили Велику Британію, куди вони були перекинуті в середині березня, випливає з даних західних авіадиспетчерських служб.

За наявними даними, в суботу вдень останні три з шести тимчасово розміщених на авіабазі Ферфорд в Англії американські бомбардувальники вилетіли в пункт постійного базування на континентальній частині США. У п'ятницю на свою авіабазу Барксдейл (штат Луїзіана) вже повернулися три американські "стратеги" B-52H Stratofortress.

Як повідомлялося, після перекидання в березні в Європу стратегічні бомбардувальники ВПС США здійснили серію польотів поблизу кордонів Росії в регіоні Балтики, а також провели навчальні бомбометання на полігонах країн Балтії та Польщі поблизу російських кордонів.

Зокрема, в рамках останнього такого завдання 1 квітня один із B-52H здійснив підліт до кордонів Росії на Балтиці. Американський бомбардувальник після вильоту з авіабази Ферфорд у Великій Британії пройшов над територією Нідерландів і Німеччини перед тим, як увійти в міжнародний повітряний простір над Балтійським морем. Потім він ліг на курс уздовж польського узбережжя в напрямку Калінінградської області.

На відстані близько 130 км від морського кордону Росії на Балтиці, перебуваючи в зоні дії російської ППО, американський бомбардувальник повернув на південь, увійшов у повітряний простір Польщі, а потім протягом півгодини літав поблизу сухопутного кордону Калінінградської області.

Після цього американський бомбардувальник тривалий час діяв у небі над 21-м Центральним авіаційному полігоном "Надажице" на північному заході Польщі, заходячи на навчальне бомбометання.

25 березня три стратегічні бомбардувальники ВПС США B-52H Stratofortress здійснили прольоти за 140-158 км від морського кордону Калінінградської області, після чого один із них провів навчальне бомбометання на литовському полігоні, розташованому за 60 км від російського кордону. Крім того, бомбардувальник із позивним AERO61 здійснив політ у повітряному просторі Естонії, часом наближаючись на відстань 37 км до морського кордону Росії у Фінській затоці і 191 км до міської межі Санкт-Петербурга. При цьому він також провів навчальне бомбометання на Центральному полігоні збройних сил Естонії, розташованому на північному сході країни.

14-15 березня шість американських B-52H прибули на передову авіабазу Ферфорд у Великій Британії з континентальної частини США. Такого масованого перекидання стратегічних бомбардувальників ВПС США в Європу не спостерігалося з 2003 року, коли на авіабазі було розміщено до 20 літаків B-52H для участі в американській військовій операції проти Іраку.

За даними поінформованих джерел, очікується, що чергове перекидання "стратегів" ВПС США в Європу буде здійснено в червні поточного року.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

ДБР з'ясовує обставини вибухів у Миколаєві, внаслідок яких загинули двоє військових і травмувалися п'ятеро рятувальників

Росіяни атакували вантажівку в Херсонській області, одна людина постраждала - ОВА

Суд розгляне клопотання Офісу генпрокурора про передання АРМА столичного ТРЦ Gulliver

Шмигаль і канцлер Казначейства Великої Британії Гант обговорили потреби України в енергообладнанні

ТЧХУ та працівники "швидкої" надали допомогу постраждалим співробітникам ДСНС у Миколаєві

Українські прикордонники після бою з диверсантами РФ на Сумщині змусили їх відступити

Зеленський у Києві зустрівся з канцлером казначейства Великої Британії Гантом

Російська армія вночі обстріляла Дніпровський район Херсона, ніхто не постраждав - ОВА

Суд заарештував намісника Святогірської лаври на 60 діб

У прикордонних районах Чернігівської, Сумської та Харківської областей за добу зафіксовано 14 обстрілів із боку РФ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА