07:15 08.04.2019

Помпео вимагає від лівійського маршала припинити наступ на столицю Лівії

2 хв читати
Помпео вимагає від лівійського маршала припинити наступ на столицю Лівії

Сполучені Штати вимагають від глави Лівійської національної армії (ЛНА) маршала Халіфи Хафтара негайно припинити військові дії, спрямовані на захоплення столиці Лівії міста Триполі, повідомив американський держдепартамент.

"США глибоко стурбовані бойовими діями поблизу Триполі. Ми чітко заявили, що виступаємо проти військового наступу, здійснюваного силами Халіфи Хафтара, вимагаємо негайно припинити військову операцію проти лівійської столиці", - йдеться в поширеній держдепом заяві держсекретаря США Майка Помпео.

У ній наголошується, що "ця одностороння військова кампанія проти Триполі ставить під загрозу цивільне населення і підриває перспективи кращого майбутнього для всіх лівійців".

М.Помпео заявив, що військового розв'язання лівійського конфлікту не існує, і підкреслив: "Політичне рішення - єдиний спосіб об'єднати країну і забезпечити реалізацію плану з безпеки, стабільності і процвітання для всіх лівійців".

Американський дипломат закликав лівійських лідерів повернутися за стіл переговорів за посередництва спеціального представника генерального секретаря ООН Гасана Саламе.

Щонайменше, 11 людей загинули, ще 23 отримали поранення в результаті зіткнень між збройними силами визнаного ООН уряду національної згоди і військами Лівійської національної армії (ЛНА) на півдні лівійської столиці Триполі, повідомило міністерство охорони здоров'я Лівії.

У повідомленні не уточнюється, ким були загиблі і постраждалі - представниками цивільного населення або ж бійцями.

Раніше повідомлялося, що глава ЛНА маршал Халіфа Хафтар оголосив про наступ на Триполі, який, за його словами, покликаний очистити столицю країни від терористів.

Проурядові збройні сили оголосили зі свого боку про початок операції "Вулкан гніву" проти ЛНА.

Раніше повідомлялося, що на 14-16 квітня заплановано проведення в Лівії конференції з національного примирення.

Ситуація в Лівії разом із питаннями Венесуели і Афганістану внесена до порядку денного засідання Ради ЄС із закордонних справ, яка розпочне роботу в понеділок. Джерела повідомляли, що ескалація військової напруженості в Лівії викликає в Європі зростаюче занепокоєння.

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

В ООН відреагували на ракетний удар РФ по Дніпру: Ці атаки є прикладом зневаги до людського життя і заслуговують на осуд

У Львові викрили лікарку, яка за гроші встановлювала інвалідність військовозобов'язаним - ДБР

Жителя Миколаївщини, який шпигував для ворога за Силами оборони, засуджено до 15 років в'язниці

Україна та Ізраїль на одному боці проти партнерства Росії та Ірану - Єрмак

Очільники НАБУ і САП обговорили з послами G7 інституційну незалежність антикорупційних органів і резонансні розслідування

Кількість постраждалих у Дніпрі зросла до 24 людей - голова ОВА

Зеленський відвідав один із командних пунктів 41 ОМБр, що обороняє Часів Яр

Польські протестувальники продовжують блокувати рух вантажівок у чотирьох ПП - Держмитслужба

G7 закликає КНР вплинути на РФ у зв'язку з агресією проти України

Обсяг вивантаження зерна в портах Великої Одеси знизився через обстріли припортової інфраструктури - УЗ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА