08:34 08.04.2019

Активність "жовтих жилетів" у Франції знижується

2 хв читати
Активність "жовтих жилетів" у Франції знижується

Маніфестації руху "жовтих жилетів" під час 21-ї протестної акції зібрали в суботу, 6 квітня, по всій Франції 22,3 тис. осіб, зокрема, в Парижі - 3,5 тис., повідомило міністерство внутрішніх справ країни.

Минулої суботи, 30 березня, було зареєстровано 33,7 тис. загалом у країні, з них у Парижі - 4 тис.

Як і зазвичай, організатори ставлять під сумнів ці дані і заявляють, що їхніх прихильників на вулицях французьких міст цього разу було 73,4 тис., а під час попередньої акції вони нарахували 102,7 тис. учасників.

До завершення акції префектура поліції Парижа заявила про 43 затримання і 14,9 тис. превентивних контролів і оглядів, хоча французькі ЗМІ називають ці цифри попередніми.

Деяка напруженість виникла у фінальній точці однієї з маніфестацій в паризькому кварталі Дефанс, коли поліція зажадала, щоб протестуючі розходилися. Разом з тим, за повідомленням телеканалу TF1, серйозні інциденти цієї суботи у французькій столиці зареєстровані не були завдяки масовій присутності поліцейських і жандармів.

Телеканал BFMTV назвав слабкою мобілізацію "жовтих жилетів" цієї суботи в Бордо - одному з головних оплотів руху, де брало участь значно менше, ніж зазвичай, маніфестантів - близько 1,5 тис.

Невелика напруженість зазначена в іншому знаковому центрі "жовтих жилетів" - Тулузі.

ЗМІ повідомили про сутички маніфестантів з силами порядку і про застосування поліцією сльозогінного газу в Руані. Деякі ускладнення зазначені в Ліллі.

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА