20:18 08.04.2019

Нацдержслужба отримала по 7 заявок на глав Податкової та Митної служб

2 хв читати
Нацдержслужба отримала по 7 заявок на глав Податкової та Митної служб

Національне агентство з питань державної служби отримало по сім заявок на оголошені конкурси з відбору глав Державної податкової служби (ДПС) і Державної митної служби (ДМС), відновлюваних у процесі реорганізації Державної фіскальної служби (ДФС), повідомив в.о. глави ДФС Олександр Власов на своїй сторінці у Facebook.

За його даними, керувати ДПС претендують заступники міністрів фінансів Сергій Верланов та юстиції Сергій Пєтухов, головний редактор журналу "Рейтинг" Марія Данюк, начальник головного управління ДФС у Київській області Олексій Кавілін.

Серед них також екс-начальник управління податків і зборів із фізичних осіб ГУ ДФС в Івано-Франківській області Петро Кулик, член громадської ради при ДФС Дмитро Олексієнко та екс-суддя Вищого адміністративного суду України Сергій Острович, додав О. Власов.

Він повідомив, що поборотися за посаду глави ДМС вирішили в.о. заступника глави ДФС Віктор Кривицький, перший заступник голови Мінекономрозвитку Максим Нефьодов, співзасновник компанії "Ліга Імпекс" Артем Груша, заступник начальника-начальник управління протидії митним правопорушенням та міжнародної взаємодії Житомирської митниці ДФС Михайло Мірошниченко.

Серед претендентів на керівництво митницею також заступник начальника Головного управління ДФС у Київській області Ігор Орленко, експерт із правових питань у центрі соціально-економічних досліджень "CASE-Україна" Андрій Саварець, директор міжнародної юргрупи "Федерал Партнерс" Олександр Федоришин, написав в.о. глави ДФС.

Він уточнив, що остаточний список буде оголошено 9 квітня, після засідання конкурсної комісії, що завершить перевірку документів. Крім цього, цього ж дня вранці відбудеться перший етап конкурсу - тест на знання іноземної мови.

"Далі - 16 і 23 квітня - претендентів очікують тестові завдання на знання законодавства і ситуативні рішення, а також співбесіда із серією питань і відповідей", - пояснив О. Власов.

Він наголосив, що конкурс буде відкритим, перевіряти і оцінювати роботи будуть українські та іноземні експерти, бізнес-представники Світового банку, USAID, Європейської бізнес-асоціації, Американської торговельної палати, Української ради бізнесу.

"Це забезпечить неупередженість обрання кандидатів, яких конкурсна комісія рекомендуватиме уряду для призначення на посади керівників ДПС і ДМС", - вважає в.о. керівника ДФС.

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА