20:57 08.04.2019

В Одеській області під час отримання хабара затримали прокурора, якого "просили" допомогти лідеру ОЗУ, власнику арсеналу боєприпасів

2 хв читати
В Одеській області під час отримання хабара затримали прокурора, якого "просили" допомогти лідеру ОЗУ, власнику арсеналу боєприпасів

Оперативники управління захисту економіки (УЗЕ) в Одеській області викрили та затримали під час одержання неправомірної вигоди в $10 тис. прокурора Білгород-Дністровської місцевої прокуратури, який отримав ці кошти від організованого злочинного угруповання з тим, щоб допомогти при визначенні міри запобіжного заходу , не пов'язаного з арештом.

Як повідомляє управління захисту економіки департаменту захисту економіки Національної поліції України в Одеській області на сторінці у Facebook у понеділок, правоохоронці встановили, що за вчинення шахрайських дій було викрито ОЗУ, зокрема її організатора. Суд обрав йому запобіжний захід у вигляді утримання під вартою.

Надалі підозрюваний звернувся до прокурора з пропозицією, щоб за $10 тис. винагороди співробітники Білгород-Дністровської місцевої прокуратури не заперечували проти зміни запобіжного заходу при розгляді апеляційної скарги (за зміну запобіжного заходу з утримання під вартою на домашній арешт). До реалізації цієї "схеми" долучили посередника.

7 квітня правоохоронці затримали прокурора під час отримання $10 тис. неправомірної вигоди. Усы протиправні дії прокурора, організатора ОЗУ та посередника задокументовані оперативниками УЗЕ в Одеській області під процесуальним керівництвом прокуратури Одеської області.

Крім того, під час проведення заходів із документування корупційної діяльності правоохоронці виявили місце знаходження арсеналу зброї, що належить лідерові ОЗУ, зі схованки вилучили 577 одиниць боєприпасів (гранати, гранатомети, тротилові шашки і ін.). Вилучені боєприпаси направлені на дослідження, їх походження встановлюють.

Прокурора Білгород-Дністровської місцевої прокуратури затримано за ст. 208 Кримінального процесуального кодексу України. Йому інкримінують вчинення злочину, передбаченого ч.3 ст.368 (прийняття пропозиції, обіцянки або одержання неправомірної вигоди службовою особою) Кримінального кодексу України. Санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на термін від 3 до 7 років із позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до 3 років, з конфіскацією майна.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Приїждже російське населення повинне буде виїхати з Криму й інших окупованих територій - Ташева

У суботу в Україні буде сухо, лише на сході вночі невеликий дощ, удень 16-21° тепла

Із 1 квітня вартість транспортної картки в Києві зросте до 75 грн

2,1 тис. закладів культури залишаються на тимчасово окупованих територіях із 2022 року

Під час атаки РФ на об'єкти "Нафтогазу" обійшлося без постраждалих і серйозних пошкоджень - Чернишов

Арка дружби народів у Києві належить до символіки російської імперської політики й підлягає повному демонтажу - УІНП

На Дніпропетровщині пошкоджено енергетичні об'єкти у трьох районах, поранені шестеро людей, серед них 5-річна дитина

Україна підписала зі США угоду про відтермінування виплат за держборгом

На Львівщині пошкоджено об'єкт критичної інфраструктури, два "кинджали" збити не вдалося - ОВА

Унаслідок атаки РФ пошкоджено енергетичну інфраструктуру в шести областях - Шмигаль

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА