14:53 09.04.2019

Від Порошенка надійшло подання на звільнення Степанова з посади голови Одеської ОДА, Кабмін 10 квітня його розгляне

2 хв читати
Від Порошенка надійшло подання на звільнення Степанова з посади голови Одеської ОДА, Кабмін 10 квітня його розгляне

Прем'єр-міністр України Володимир Гройсман заявляє, що від президента Петра Порошенка до Кабінету Міністрів України надійшло подання на звільнення Максима Степанова з посади голови Одеської обласної державної адміністрації, уряд 10 квітня його розгляне.

"Звернення від президента надійшло до уряду сьогодні й уряд його завтра розглядатиме", - повідомив він журналістам під час робочого візиту до Дніпра у вівторок.

Як повідомлялося, на сайті президента України було оприлюднено датовані 6 квітня укази глави держави №107/2019 і №108/2019, згідно з якими П.Порошенко відсторонив М. Степанова з посади голови Одеської обладміністрації та тимчасово поклав виконання обов'язків голови обладміністрації на першого заступника керівника облдержадміністрації Сергія Паращенка.

М.Степанов на брифінгу в понеділок заявив, що відмовляється йти зі своєї посади, оскільки вважає відповідний указ незаконним. Відповідаючи на запитання журналістів, про що вони говорили з П.Порошенком під час візиту президента до Одеси в п'ятницю, 5 квітня, М.Степанов відповів, що глава держави запропонував йому написати заяву про звільнення за власним бажанням, від чого він відмовився.

Пізніше міністр Кабінету Міністрів України Олександр Саєнко заявив, що уряд не ухвалював рішень щодо відсторонення М.Степанова з посади голови Одеської обладміністрації.

Призначений на посаду виконувача обов'язків голови Одеської ОДА С.Паращенко заявив про готовність виконувати покладені на нього главою держави зобов'язання. "Петро Порошенко - глава держави і верховний головнокомандувач. Його обрав народ, він - президент України. У ситуації, що склалася в ОДА, хотів би чітко сказати: я особисто і всі мої підлеглі продовжуємо дотримуватися законних вимог президента", - написав С.Паращенко на своїй сторінці в соцмережі Facebook у понеділок.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Ворог атакував Полтавщину, попередньо, без жертв і постраждалих - голова ОВА

Верховна Рада ухвалила законопроєкт про індивідуальні освітні траєкторії - віцепрем'єр Федоров

Верховна Рада має намір дозволити місцевому голові в певних випадках призначати старосту громади

ВР звільнила сімох членів Рахункової палати - нардеп

Окупанти обстріляли Харків, інформація про постраждалих уточнюється - мер

Спецпрокуратура відкрила кримінальне провадження за фактом смерті мобілізованого дорогою до навчального центру на Закарпатті

Через ворожий обстріл у Новокаїрах постраждав чоловік - Херсонська ОВА

Ворог завдав ракетного удару по Дніпровському району, попередньо постраждали 4 людини - голова ОВА Лисак

Ексдепутата Запорізької міськради, який коригував ворожі ракети, засуджено до 15 років в'язниці

Європарламент підтримав лібералізацію торговельного режиму з Україною, посиливши захисні заходи для фермерів ЄС

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА