17:05 09.04.2019

У Вінниці затримано одного з організаторів схеми легалізації бойовиків

1 хв читати
У Вінниці затримано одного з організаторів схеми легалізації бойовиків

Співробітники Служби безпеки України викрили механізм легалізації на мирній території України незаконних збройних формувань, що діють на непідконтрольній уряду території на сході країни, і затримали у Вінниці одного з його організаторів.

"Двоє мешканців тимчасово окупованого Донецька налагодили механізм оформлення для проросійських терористів паспортів громадян України для їх подальшого в`їзду на підконтрольну українській владі територію. За сприяння посадових осіб Державної міграційної служби зловмисники вклеювали до паспортних документів осіб, які приєдналися до лав незаконних збройних формувань, фотокартки, що обов`язкові після досягнення 25- і 45-річного віку", - повідомляється на сторінці СБУ в соцмережі Facebook у вівторок.

У спецслужбі наголошують, що це створювало передумови проникнення бойовиків на мирну територію України для здійснення терористичної та розвідувально-підривної діяльності.

У рамках відкритого кримінального провадження за ч. 1 ст. 258-3 (створення терористичної групи чи терористичної організації) Кримінального кодексу України правоохоронці затримали одного з організаторів незаконної схеми у Вінниці, куди він прибув у приватних справах.

За місцем проживання і роботи співробітників декількох регіональних і районних підрозділів Державної міграційної служби, причетних до схеми, ведуться слідчі дії, вирішується питання про оголошення іншим учасникам протиправної діяльності підозри в скоєнні злочину і взяття їх під варту.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

ЗАГРОЗА БАЛІСТИКИ ДЛЯ ЦЕНТРАЛЬНИХ І СХІДНИХ ОБЛАСТЕЙ УКРАЇНИ - ПОВІТРЯНІ СИЛИ

У передмісті Херсона внаслідок обстрілу загинула жінка

У Херсонській області на Великдень і поминальні дні під час комендантської години заборонено проводити богослужіння

Українська авіація за добу завдала ударів по шести місцях скупчення окупантів та їхньому пункту управління - Генштаб ЗСУ

Командир "Азова" закликає США скасувати заборону на передачу західного озброєння бригаді

Окупанти за добу завдали 25 ракетних і 52 авіаудари по Україні, обстріляли близько 110 міст і сіл

Зеленський провів у Дніпрі нараду

ЗСУ відбили на авдіївському, новопавлівському й бахмутському напрямках 57 атак окупантів за добу

Чоловік, про загибель якого в результаті обстрілу в Білопіллі повідомлялося раніше, живий, але у важкому стані

Країни G7 заявили про рішучість посилити протиповітряну оборону України

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА