17:21 09.04.2019

Думка окремих священиків щодо суспільно-політичних питань не відображує офіційну позицію ПЦУ

1 хв читати
Думка окремих священиків щодо суспільно-політичних питань не відображує офіційну позицію ПЦУ

У Православній церкві України (ПЦУ) констатують, що на тлі виборчого процесу від негативних емоцій не завжди виходить утриматися і священнослужителям, і наголошують, що думка окремих священиків щодо суспільно-політичних питань не відображує офіційну позицію Церкви.

"З жалем і смутком мусимо визнати, що не завжди утриматися від зайвих негативних емоцій у публічному просторі вдається і священнослужителям Помісної української православної церкви. У зв'язку з цим наголошуємо, що особиста думка окремих священиків щодо того чи іншого суспільно-політичного питання не є відображенням офіційної позиції всієї Помісної української православної церкви", - йдеться у зверненні до українців, поширеному прес-службою Київської митрополії ПЦУ.

ПЦУ закликає вірян "у дусі християнської відповідальності" утриматися в спілкуванні від агресії, причому не лише від слів, сказаних уголос, але і від надрукованих на папері або у вигляді текстів, які розповсюджуються через інтернет.

"Кожен має право на власну думку і позицію, особливо коли йдеться про відповідальність за майбутнє України, однак священнослужителі мають висловлювати свої погляди конструктивно, пам'ятаючи про духовну відповідальність і покликання давати іншим хороший приклад у словах і ділах", - зазначає прес-служба ПЦУ.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА