18:27 09.04.2019

США взяли на себе зобов'язання в питаннях оборони України, але рішення про форму правління і влади в країні прийматимуть українці

3 хв читати
США взяли на себе зобов'язання в питаннях оборони України, але рішення про форму правління і влади в країні прийматимуть українці

США взяли на себе зобов'язання у питаннях оборони України, оскільки у Вашингтоні зацікавлені в її цілісності та неприсутності РФ на її території, але рішення про владу і форми правління в країні оберуть самі українці, і цей вибір підтримає Вашингтон, заявила офіційний представник держдепартаменту США Кірон Скіннер (Kiron Skinner).

В оприлюдненому у вівторок на сайті Voice of America (VOA) коментарі виданню, директор із планування Держдепу наголосила: "Для нас важливе те, що сталося в Україні. І думаю, ви бачили, що ми взяли на себе зобов'язання щодо оборони України".

"Це сталося саме за адміністрації Дональда Трампа і стало відходом від деяких заходів попередніх президентів США. Президент США вірить у державний суверенітет і хоче, щоб Україна була цілісною", - зазначила офіційний представник Держдепу, нагадавши, що "національна держава - це один зі стовпів доктрини Трампа".

"Результат виборів в Україні для нас важливий, але самі українці вирішать, хто отримає владу і якою буде форма правління. Ми підтримаємо це рішення", - наголосила вона, додавши: "Ми були б щасливі, якби в Україні не були присутні росіяни, але рішення щодо власного майбутнього приймуть самі українці".

Раніше спецпредставник Держдепартаменту США з питань України Курт Волкер (Kurt Volker) в інтерв'ю американському PBS News заявив: незалежно від результату президентських виборів в Україні, РФ продовжить "тестувати будь-якого, хто буде президентом країни", інструментами своєї гібридної війни. За словами К.Волкера, в українського суспільства має бути вибір між тим, "хто виступає проти істеблішменту і обіцяє масштабні реформи", і чинним президентом, який, "можливо, розчарував у деяких аспектах, проте зробив більше для реформ, ніж будь-хто інший в Україна за останні 20 років, і протистоїть Путіну".

В інтерв'ю "Громадському" спецпредставник держдепартаменту також наголосив, що США співпрацюватимуть з будь-яким президентом України, і відзначив прогрес України за останні два роки.

За даними американської сторони, з 2014 року обсяг військової допомоги США Україні оцінюється в близько $1,3 млрд. У березні 2018 року Держдеп США схвалив продаж Україні 37 од. ПТРК Javelin і 210 ракет до них на $47 млн. Постачання американських ПТРК до країни забезпечено в квітні 2018 року на умовах, що оборонне озброєння не використовуватимуть на лінії зіткнення у зоні бойових дій на Донбасі.

Наразі Україна і США відпрацьовують питання розширення двосторонньої ВТС, зокрема й сприяння США в зміцненні української системи ППО: за деякими даними, Київ розраховує на позитивне рішення Вашингтона щодо можливої закупівлі американських ЗРК Patriot. За оцінками американських офіційних представників, сьогодні США готові обговорювати із Києвом можливості і формат нарощування двосторонньої ВТС, зокрема й посилення ВМС України.

У запланованому на 21 квітня другому турі президентських виборів в Україні візьмуть участь лідер передвиборної кампанії, шоумен Володимир Зеленський, а також чинний глава держави Петро Порошенко.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Українські прикордонники знищили ворожий комплекс спостереження "Муром-М"

СБУ, ГУР і ССО організували атаку на енергоінфраструктуру РФ, вночі уражено об'єкти у 8 областях - джерело

Польські фермери припинили блокувати фури перед ПП "Медика - Шегині" та "Краковець - Корчова" - Держприкордонслужба

Окупанти обстріляли прикордонний Вовчанськ, загинув мирний житель, ще двоє поранені

Сирський обговорив із командувачем оборони Данії потреби ЗС України та допомогу

Клименко про розстріл поліцейських у Вінницькій області: Цей трагічний випадок показує, що тилу для поліцейських немає

Ворог уранці атакував Одесу, пошкоджено об'єкт інфраструктури - ОВА

Окупанти обстріляли Суми, Білопілля та 13 сіл у Сумській і Чернігівській областях за добу, поранено двох мирних жителів

Зеленський підтримав реконструкцію міськлікарні №2 Кривого Рогу для лікування поранених військових

У Дніпрі завершено рятувальну операцію після ракетного удару РФ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА