07:29 10.04.2019

За минулу добу бойовики 13 разів обстріляли позиції ЗС України на Донбасі, без втрат

2 хв читати
За минулу добу бойовики 13 разів обстріляли позиції ЗС України на Донбасі, без втрат

За минулу добу бойовики здійснили 13 обстрілів позицій Збройних сил України на Донбасі, українські військовослужбовці не постраждали, повідомляє прес-центр Операції об'єднаних сил (ООС).

"9 квітня російсько-окупаційні війська 13 разів обстріляли позиції підрозділів Об'єднаних сил, при цьому сім разів застосували заборонене мінськими домовленостями озброєння з витратою 31 мінометної міни калібру 120 і 82 мм. Втрат серед військовослужбовців Об'єднаних сил внаслідок обстрілів немає", - йдеться у зведенні, оприлюдненому на сторінці прес-центру штабу в соцмережі Фейсбук у середу вранці.

Також ворог обстрілював українських захисників з озброєння бойових машин піхоти, гранатометів різних систем, великокаліберних кулеметів і стрілецької зброї.

У смузі відповідальності оперативно-тактичного угруповання "Схід" бойовики обстріляли позиції українських військ дев'ять разів з мінометів калібру 120 мм, озброєння бойових машин піхоти і станкових протитанкових гранатометів – поблизу Павлополя, з мінометів калібру 120 мм - біля селища Піски, з мінометів калібру 82 мм і станкових протитанкових гранатометів - у н.п. Широкине, двічі з гранатометів різних систем і великокаліберних кулеметів - у н.п. Гнутове, двічі з гранатометів різних систем і стрілецької зброї - неподалік Авдіївки, зі станкових протитанкових гранатометів – у смт Верхньоторецьке, з ручних протитанкових гранатометів - біля н.п. Гнутове.

У смузі відповідальності оперативно-тактичного угруповання "Північ" противник обстріляв позиції українських військ чотири рази з мінометів калібрів 120 і 82 мм - у н.п. Катеринівка, з мінометів калібру 120 мм - біля н.п. Новоолександрівка, двічі з мінометів калібру 82 мм і стрілецької зброї - поблизу с.Золоте-4.

За даними української розвідки, 9 квітня один бойовик знищений, ще чотири поранені.

"З початку поточної доби ворог обстріляв з мінометів калібру 82 мм і автоматичних станкових гранатометів наших захисників у смузі відповідальності оперативно-тактичного угруповання "Схід" поблизу населеного пункту Піски. Втрат серед особового складу немає", - підсумували в штабі.

За інформацією штабу ООС, втрати бойовиків уточнюються.

Відзначається, що Об'єднані сили дотримуються умов припинення вогню, при цьому надійно контролюють противника на лінії зіткнення.

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

РФ у п'ятницю вдарила по трьох ТЕС ДТЕК, поранено енергетика

Над Черкаською областю збито шість "шахедів", є влучання в об'єкт енергоінфраструктури

Росіяни вночі та вранці обстріляли шість ОТГ Сумської області

Уночі над Дніпропетровською областю було збито 24 БПЛА і ракети

Ворог атакував 13 населених пунктів Херсонської області, є постраждалі та жертви

Уночі над Дніпропетровською областю було збито десять БПЛА і чотири ракети, є постраждалі

ЗС України за добу ліквідували 820 окупантів

Окупанти за добу завдали 386 ударів по дев’яти містах і селах Запорізької області, є постраждалий

РФ у ніч на п'ятницю атакувала об'єкти енергетики, пошкоджено теплові та гідроелектростанції

Під повітряною атакою перебували Дніпро, Кам'янське, Павлоград, Кременчук, Івано-Франківськ, н.п. Дніпропетровської і окремі об'єкти Львівської обл.

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА