08:08 10.04.2019

США підтвердили продовження режиму санкцій проти КНДР

2 хв читати
США підтвердили продовження режиму санкцій проти КНДР

Держсекретар США Майк Помпео заявив, що санкції щодо КНДР залишаються в силі. Виступаючи на слуханнях в Сенаті США з питань бюджету Держдепартаменту, Помпео підтвердив, що адміністрація президента США Дональда Трампа зберігає свою позицію "максимального економічного тиску" щодо Північної Кореї.

Відповідаючи на питання, чи буде він використовувати для Кім Чен Ина таку ж мову, як для президента Венесуели Ніколаса Мадуро, держсекретар США відповів: "Звичайно. Я впевнений, що сказав це".

Тим часом, північнокорейський лідер, виступаючи на розширеному засіданні політичного бюро Центрального комітету Трудової партії Кореї, назвав нинішню ситуацію в країні "напруженою". Він закликав чиновників політбюро слідувати стратегічній лінії економічного розвитку партії під девізом "самозабезпечення", повідомили в середу державні ЗМІ КНДР.

"Верховний лідер наголосив на необхідності того, щоб провідні посадовці повною мірою проявили високе почуття відповідальності і творчості, а також революційний дух самостійності і стійкості (...) в ситуації, що склалася, і таким чином, слідували новій стратегічній лінії партії", - йдеться в повідомленні ЦТАК.

Засідання партії відбулося перед першою сесією 14-х Верховних Народних Зборів країни, які відбудуться в четвер.

Ця зустріч привертає пильну увагу, оскільки Північна Корея може розкрити свої наміри після зриву лютневого саміту між Кім Чен Ином і президентом США Дональдом Трампом у в'єтнамському Ханої.

Вона також збігається з самітом між президентом Південної Кореї Мун Чже Іном і Дональдом Трампом у Вашингтоні, запланованим на 11 квітня, на якому Північна Корея, ймовірно, буде одним з головних пунктів обговорення.

У кінці лютого в Ханої пройшов другий саміт США -КНДР. Саміт закінчився завчасно, без підписання підсумкової угоди між сторонами і без спільної прес-конференції президента Дональда Трампа і лідера КНДР Кім Чен Ина.

Причиною розбіжностей на саміті стали санкції проти КНДР. Після саміту американський президент Трамп заявив, що КНДР вимагала повного зняття санкцій,тоді як МЗС КНДР за підсумками переговорів зазначило, що Пхеньян просив лише про часткове скасування обмежувальних заходів.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Кличко зустрівся з мером Парижа в Києві

Президент Філіппін пригрозив Китаю контрзаходами у відповідь на дії в Південно-Китайському морі

Зеленський представив Службі зовнішньої розвідки нового керівника - Олега Іващенка

У пункті пропуску "Угринів-Долгобичув" орієнтовно до 2 квітня знято блокаду пропуску вантажівок в обох напрямках

СБУ затримала "крота" ворожої розвідки - посадовця Київської ОВА, який під виглядом капелана мав намір шпигувати за десантниками ЗСУ в Києві

До Києва прибула голова Національної асамблеї Франції

Представники міністерств і профільних асоціацій на переговорах Україна-Польща-ЄС обговорили можливість розблокування українсько-польського кордону

Волонтери ТЧХУ працювали на місці руйнувань у Харкові після російської атаки

Мінсоцполітики розробило проєкт демографічної стратегії України до 2040 року

СБУ затримала агента РФ, який хотів скоригувати ракетний удар по ТЕС і військовому госпіталю в Дніпрі

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА