15:49 10.04.2019

Координатор ОБСЄ Фріш під час поїздки до ОРДЛО став учасником пропагандистських зйомок, а не вирішував гуманітарних питань українських заручників - І.Геращенко

2 хв читати

Візит координатора ОБСЄ у гуманітарній підгрупі Тристоронньої контактної групи Тоні Фріша до непідконтрольних українській владі Донецька і Луганська для вирішення ключових гуманітарних питань утримуваних бойовиками українських заручників - права на листування і телефонний зв'язок із родичами, - завершився лише його участю в пропагандистських зйомках, наголошує перший віце-спікер Верховної Ради, представник України в гуманітарній підгрупі ТКГ Ірина Геращенко.

"Напередодні візиту координатора гуманітарної групи ОБСЄ Т.Фріша до в'язниці окупованого Луганська і Донецька сім'ї заручників передали йому звернення з проханням вирішити питання телефонного дзвінка і листів. Також передали йому листи заручникам із проханням - передати і, головне, привезти відповіді...Сьогодні представники України в гуманітарної групі запитали європейських дипломатів, чи вдалося їм передати листи і де відповіді. і почули щось дуже непевне, мовляв, листи передали МКЧХ, а чи дійшли вони до хлопців - невідомо, чи є відповіді - не знаємо, а де ж листи? - хто його знає", - написала І.Геращенко на своїй сторінці в соцмережі Facebook у середу вдень.

Представник України в гуманітарній підгрупі ТКГ висловила думку, що після цього виникає враження, що поїздку Т.Фріша використала РФ та окупаційна влада ОРДЛО виключно для зйомок пропагандистського антиукраїнського ролика, в яких не варто брати участі європейським дипломатам, а не для гуманітарної та психологічної підтримки українських заручників.

"Це ненормально, коли ОБСЄ та координатори роками не можуть сприяти у вирішенні головного гуманітарного питання: листування і права на дзвінок", - наголосила Геращенко.

Вона також повідомила, що кілька днів тому направила листа міністру закордонних справ України Павлу Климкіну з проханням проінформувати штаб-квартиру ОБСЄ у Відні, що візит координатора гуманітарної підгрупи "завершився тим, що йому так і не показали всіх наших заручників, не дали доступу до всіх військових, він відмовився передати листи і не порушував питання телефонного зв'язку. Зате став учасником пропагандистських зйомок".

І.Геращенко також повідомила, що тему заручників українська делегація в середу укотре порушуватиме на дебатах у ПАРЄ.

"В сотий раз українські політики нагадуватимуть європейським про незаконно утримуваних і полонених", - написала вона.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Завершено евакуацію сімей із дітьми з Липецької громади - Синєгубов

Командувач ВМС ЗСУ обговорив із главою МЗС Норвегії поточну безпекову ситуацію в Чорноморському регіоні

Заступник голови Полтавської облради подорожував Європою під виглядом службового відрядження - СБУ

Командувачем військ оперативного командування "Південь" призначено бригадного генерала Шаповалова

Харків і кілька районів області частково знеструмлені, в місті не працює частина маршрутів електротранспорту

Польщі варто дозволити транзит українського зерна через польські порти - президентка Зернової палати Польщі

Окупанти завдали авіаудару по Золочеву Харківської області, постраждали двоє жителів - поліція

Україна орієнтована на діалог і співпрацю, а не на запровадження обмежень у торгівлі з Польщею - Мінагрополітики

Польські фермери зняли блокаду з прикордонного переходу "Долгобичув-Угринів" - Держприкордонслужба

У Вишгородському та Білоцерківському районах ліквідовують вибухонебезпечні предмети - КОВА

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА