19:16 10.04.2019

Омбудсмен Денісова просить російську сторону про сприяння в наданні медичної допомоги затриманому кримському татарину Абдулаєву

2 хв читати
Омбудсмен Денісова просить російську сторону про сприяння в наданні медичної допомоги затриманому кримському татарину Абдулаєву

Уповноважений Верховної Ради з прав людини Людмила Денісова звернулася до російського омбудсмена Тетяни Москалькової та голови Ради з прав людини при президентові РФ Михайла Федотова з проханням про сприяння в наданні необхідної медичної допомоги затриманому наприкінці березня кримському татарину Теймуру Абдулаєву.

Л.Денісова на своїй сторінці у Facebook, посилаючись на адвоката, написала, що в Т.Абдуллаєва погіршився стан здоров'я.

"За інформацією його адвоката, в утримуваного у СІЗО Ростова-на-Дону кримського татарина запалення лицьового нерва та проблеми з вухом – він практично не чує. Теймура досі не обстежили, а лише запропонували уколи антибіотиків. Стан його тільки погіршуватиметься, якщо не буде медичного втручання", - повідомила омбудсмен.

У зв’язку з цим Л.Денісова звернулася до Т.Москалькової та М.Федотова "з проханням посприяти в наданні належної медичної допомоги Теймуру Абдулаєву".

Крім того, український уповноважений висловила обурення тим, що в середу "суд" у Сімферополі залишив під вартою Едема Бекірова, якого безпідставно затримали російські силовики під час в'їзду в анексований Крим у грудні 2018 року. Вона нагадала, що Е.Бекіров - інвалід першої групи, в нього низка захворювань, які не сумісні з перебуванням у СІЗО.

"Тяжкий стан Едема Бекірова фактично підтверджує і російський омбудсмен Тетяна Москалькова, яка у відповідь на мій лист повідомила, що цього місяця Едема Бекірова направлять для проведення медичного обстеження до Головного бюро медико-соціальної експертизи Криму з метою "встановлення групи інвалідності". Я засуджую це судилище над громадянином України. Подальше утримання його в умовах СІЗО може призвести до фатальних наслідків", - прокоментувала Л.Денісова.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Окупанти вдарили по Харкову, пошкоджено нежитлову цивільну інфраструктуру

Серед постраждалих у ДТП за участю голови Броварської РДА: 32-річна мати з донькою 2,5 років

НБУ перерахував до держбюджету 38,64 млрд грн прибутку за 2023 р.

Бельгія прискорює постачання F-16, можливо, перші винищувачі передадуть Україні до кінця 2024 року

Іспанія надасть Україні ракети для Patriot, снаряди, готує до передачі танки Leopard

Міноборони Данії: Підготовка українських пілотів просувається, мета – передати Україні перші літаки F-16 влітку

Канада виділить ще 13 мільйонів канадських доларів на чеську ініціативу щодо закупівлі снарядів для України

Посольство України в Словаччині передасть ДСНС чотири підводні дрони для гуманітарного розмінування

Глава Пентагону про Patriot для України: Ми продовжуємо працювати над цим питанням дуже серйозно

Окупанти обстріляли ферму на Харківщині, постраждав мирний житель

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА