20:44 10.04.2019

Суд продовжить розгляд справи про вибух у харківському рок-пабі, не дивлячись на зміни в колегії

2 хв читати
Суд продовжить розгляд справи про вибух у харківському рок-пабі, не дивлячись на зміни в колегії

Київський районний суд Харкова вирішив, незважаючи на зміни в складі колегії, не починати заново розгляд справи про теракт у рок-пабі "Стіна".

"Вирішили, що слухати заново не будуть, будуть продовжувати слухати далі", - повідомили кореспонденту агентства "Інтерфакс-Україна" в прес-службі прокуратури Харківської області.

За словами співрозмовника агентства, на засіданні в середу вивчали 7 том справи (всього їх 10).

Наступне засідання призначене на 17 квітня.

Як повідомлялося, в колегії суддів, яка слухає справу, відбулася заміна: головуючий Денис Невядомський пішов у відпустку по догляду за дитиною. Його місце зайняв суддя Віктор Попрас. Тепер суд повинен вирішити, чи продовжувати слухати справу або почати її розглядати з самого початку.

9 листопада 2014 року в харківському рок-пабі "Стіна" стався вибух, у результаті якого, за даними МВС, постраждали 13 осіб. За фактом події було розпочато кримінальне провадження за ч.2 ст.258 (терористичний акт, що спричинив тяжкі наслідки) КК України.

17 листопада в прес-центрі СБУ поінформували, що спецслужба успішно завершила спецоперацію з нейтралізації диверсійно-розвідувальної групи, яка діяла в Харкові і Харківській області і причетна до вибуху в харківському пабі "Стіна".

18 лютого 2015 року начальник Управління СБУ в Харківській області Олександр Пивовар повідомив, що більшість підозрюваних у вибуху в харківському рок-пабі "Стіна" були обміняні в рамках виконання мирного плану президента, а в СІЗО перебуває лише два підозрюваних, зокрема, організатор теракту Марина Ковтун. 12 червня 2015 року обвинувальний акт стосовно неї був направлений до суду.

М.Ковтун підозрюється в скоєнні дій, спрямованих на зміну меж території України, диверсії, скоєнні терористичного акту, керівництві терористичною групою, придбанні та зберіганні зброї і боєприпасів (ч.1 ст.110; ч.2 ст.28, ст.113; ч.5 ст.27; ч.2 ст.258; ч.1 ст.258-3; ч.2 ст.28; ч.1 ст.32; ч.1 ст.263 КК України).

5 липня 2018 року в зв'язку зі звільненням з посади судді головуючої Світлани Шмадченко новим головуючим став Денис Невядомський.

Колегія суддів у новому складі вирішила почати новий розгляд справи.

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Зеленський подякував американцям, які працюють на оборонних підприємствах

За добу ворог завдав 13 ракетних та 51 авіаудар, обстріляв понад 110 населених пунктів України

ЗС України відбили 18 ворожих атак на лиманському напрямку, 13 – на бахмутському

Єрмак подякував Саллівану і команді адміністрації президента США за зусилля на шляху схвалення допомоги Україні, розповів про ситуацію на фронті

Умєров подякував США за підписаний пакет законів: Життєво важливий крок у зміцненні здатності захищати нашу незалежність

Рішення про призупинення консульських послуг для українських чоловіків мобілізаційного віку за кордоном спрямоване на забезпечення справедливості - Кулеба

Світова більшість має бути на Саміті миру - Зеленський

Байден: Буквально в найближчі кілька годин ми почнемо відправляти в Україну військову допомогу

США оголосили про новий пакет військової допомоги для України на $1 млрд

Міноборони України опублікувало основні новації в законі про мобілізацію, який набуде чинності 18 травня

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА