20:49 10.04.2019

Порошенко звільнив Степанова з посади голови Одеської обладміністрації, в. о. голови ОДА призначено першого заступника Паращенка

2 хв читати
Порошенко звільнив Степанова з посади голови Одеської обладміністрації, в. о. голови ОДА призначено першого заступника Паращенка

Президент України Петро Порошенко звільнив Максима Степанова з посади голови Одеської обласної державної адміністрації та призначив тимчасовим виконувачем обов'язків голови ОДА першого заступника керівника облдержадміністрації Сергія Паращенка.

"Звільнити Степанова Максима Володимировича з посади голови Одеської обласної державної адміністрації", - йдеться в указі глави держави №119/2019 від 10 квітня, оприлюдненому на сайті президента.

Згідно з указом №120/2019, П.Порошенко тимчасово поклав виконання обов'язків голови Одеської ОДА на С.Паращенка.

Крім того, указом №118/2019 глава держави скасував свої укази від 6 квітня про відсторонення М.Степанова з посади та про тимчасове виконання обов'язків голови ОДА С.Паращенком.

Як повідомлялося, на сайті президента України було оприлюднено датовані 6 квітня укази №107/2019 і №108/2019, згідно з якими П.Порошенко відсторонив М.Степанова з посади голови Одеської ОДА та тимчасово поклав виконання обов'язків голови обладміністрації на першого заступника керівника облдержадміністрації Сергія Паращенка.

Тоді М.Степанов на брифінгу заявив, що відмовляється залишати свою посаду, оскільки вважає відповідний указ незаконним. Відповідаючи на запитання журналістів, про що вони говорили з П.Порошенком під час візиту президента до Одеси 5 квітня, М.Степанов відповів, що глава держави запропонував йому написати заяву про звільнення за власним бажанням, від чого він відмовився.

Міністр Кабінету Міністрів України Олександр Саєнко заявив, що уряд не ухвалював рішень щодо відсторонення М.Степанова з посади голови Одеської обладміністрації.

С.Паращенко заявив про готовність виконувати покладені на нього главою держави зобов'язання.

Прем'єр-міністр Володимир Гройсман 9 квітня повідомив, що до Кабміну надійшло подання від президента П.Порошенка на звільнення М.Степанова з посади голови Одеської ОДА.

10 квітня Кабмін схвалив проект указу президента про звільнення М.Степанова з посади голови Одеської ОДА.

Цього дня М.Степанов заявив, що не має наміру оскаржувати рішення про звільнення, назвавши його "суто політичним".

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА