08:22 11.04.2019

Росія не домоглася зміни санкційного механізму в ПАРЄ

2 хв читати
Росія не домоглася зміни санкційного механізму в ПАРЄ

Російській Федерації не вдалося домогтися зміни процедури впровадження санкцій Парламентської асамблей Ради Європи, що дало б змогу поновити в правах її делегацію, повідомив глава делегації Верховної Ради України Володимир Ар'єв (фракція "Блок Петра Порошенка").

"Резолюцію ПАРЄ проголосовано. Росія не отримала зміни процедури запровадження санкцій!", - написав він на своїй сторінці у Facebook у середу ввечері.

За словами В.Ар'єва, в резолюції ПАРЄ критикує Росію за відмову подавати свою делегацію і платити внесок до Ради Європи.

"Її закликали не боятися і не шантажувати, а виконувати зобов’язання. Існуючий санкційний механізм залишається. Можливо, буде запроваджено додатковий, складніший. Але то вже справа майбутніх сесій. Делегація зробила все можливе", - написав він.

У свою чергу заступник члена делегації в ПАРЄ, позафракційний народний депутат Борислав Береза зазначає, що Росія надалі шукатиме можливості повернутися до зали асамблеї без виконання резолюцій.

"Сьогоднішня доповідь голландця Тінні Кокса не повертає делегацію РФ у ПАРЄ і не знімає з них санкції, але закладає механізми, які можуть бути використані в майбутньому за певних обставин", - написав він на своїй сторінці у Facebook.

"Наступним кроком, який спробують зробити наші опоненти, буде згода Комітету міністрів Ради Європи на цю реформу. А там немає консенсусу", - додав Б.Береза.

У квітні 2014 року делегацію РФ у ПАРЄ було позбавлено права брати участь у голосуванні у зв'язку з подіями в Криму. В січні 2015 року ПАРЄ продовжила санкції, які, поряд із позбавленням права голосувати, не дозволяють представникам російської делегації входити до керівних структур асамблеї та брати участь у моніторингових місіях.

На знак протесту делегація РФ відмовилася від участі в сесіях асамблеї, які відбуваються чотири рази на рік. У 2017 році Москва призупинила виплату внеску до бюджету Ради Європи

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

США заблокували рішення ООН щодо визнання Палестинської автономії повноправними членом

Боррель: Росія становить для ЄС екзистенційну загрозу

МАГАТЕ повідомило про чергову атаку майданчика ЗАЕС безпілотником

Окупанти двічі обстріляли прикордонний Вовчанськ, поранено чоловіка

Зеленський із віцепрем'єром німецького уряду Габеком обговорив постачання ППО та спільні оборонні проєкти

Україна почала переговори з Чехією про укладення угоди з безпеки

Не лише Нідерланди готові просто зараз купити батарею Patriot для України - Кулеба

Столтенберг: У НАТО вже зібрали інформацію про наявні засоби ППО, зокрема Patriot, працюючи із союзниками над тим, щоб передислокувати ці системи в Україну

Рютте: Європейські країни, які мають Patriot, розглянуть власну потребу в цих системах із метою передачі їх Україні

Юрфірма "Ілляшев та Партнери" ініціювала антидемпінгове розслідування щодо імпорту в Україну сірників з Індії та Пакистану

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА