09:42 11.04.2019

Двоє російських поліцейських попросили політичного притулку в Україні

2 хв читати

Двоє російських поліцейських попросили політичного притулку в Україні - Держприкордонслужба

Харків. 11 квітня. ІНТЕРФАКС-УКРАЇНА - У пункті пропуску Гоптівка (Харківська обл.) до співробітників Держприкордонслужби України звернулися двоє громадян РФ із проханням політичного притулку в Україні, повідомляє прес-служба Держприкордонслужби України.

"Ці громадяни є діючими співробітниками органів внутрішніх справ РФ, яких переслідують у Росії за принципову позицію щодо протидії злочинності. Причиною, що спонукала їх просити політичного притулку в Україні, стало переховування від переслідування у зв’язку з їх службовою діяльністю... Росіяни пояснюють, що особи, які потрапили в поле їхнього зору як співробітників поліції РФ, є стійким злочинним угрупованням, що розповсюджує наркотичні речовини, з чіткою та розгалуженою системою зв’язків серед високопосадовців різного рівня у владних структурах РФ", - ідеться в повідомленні.

За словами громадян РФ, котрі попросили притулку, вони стали жертвами переслідування впливових осіб через те, що намагалися протидіяти розповсюдженню наркотичних речовин у аптеках на ділянці своєї відповідальності. Вони також стверджують, що стосовно них на території РФ внутрішня безпека МВС РФ сфабрикувала замовну кримінальну справу, яку розслідує Слідчий комітет.

"Не сподіваючись на справедливе розслідування у зв’язку із замовленням "згори", вони прийняли рішення втекти з РФ в Україну. За словами росіян, друзі повідомили їм, що існує реальна загроза їхній свободі, здоров’ю та навіть життю. Наразі проводяться відповідні перевірочні заходи щодо об’єктивності наданої інформації", - йдеться в повідомленні прес-служби Держприкордонслужби України.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА