10:25 11.04.2019

Справу Савченко-Рубана знову направлено до Київського апеляційного суду

2 хв читати
Справу Савченко-Рубана знову направлено до Київського апеляційного суду

Дарницький районний суд Києва задовольнив заяву адвоката екс-керівника Центру звільнення полонених "Офіцерський корпус" Володимира Рубана Валентина Рибіна про відвід колегії суддів, справу за обвинуваченням народного депутата Надії Савченко та В.Рубана направлено до Київського апеляційного суду.

"Дарницький районний суд м. Києва задовольнив відведення всієї колегії, і тепер справа Надії Савченко та Володимира Рубана знову їде до Київського апеляційного суду!" - написав адвокат В.Рибін на своїй сторінці у Facebook у четвер.

Як повідомлялося, 29 березня Київський апеляційний суд направив до Верховного Суду обвинувальний акт у справі Савченко-Рубана для визначення підсудності. Але 3 квітня Верховний Суд повернув до Київського апеляційного суду обвинувальний акт у цій справі.

25 лютого Верховний Суд України ухвалив рішення, згідно з яким справа Савченко-Рубана мала розглядатися в Солом'янському райсуді Києва.

26 березня колегія суддів Солом'янського районного суду Києва задовольнила клопотання сторони захисту Н.Савченко і В.Рубана про відвід колегії, після чого справу передали до Київського апеляційного суду для визначення іншого суду, який її розглядатиме.

Н.Савченко підозрюють у скоєнні кримінальних злочинів, передбачених ч.1 ст.14, ч.2 ст.28, ч. 1 ст.109 (дії, спрямовані на насильницьку зміну чи повалення конституційного ладу або на захоплення державної влади), ч.1 ст.14, ч. 2 ст. 28, ст.112 (посягання на життя державного чи громадського діяча), ч.1 ст.14, ч.3 ст.258 (терористичний акт), ч.1 ст.258-3 (створення терористичної групи чи терористичної організації) і ч.2 ст.28, ч.1 ст.263 (незаконне поводження зі зброєю, бойовими припасами або вибуховими речовинами) Кримінального кодексу України. Вона перебуває під вартою з 23 березня 2018 року.

В.Рубана затримали 8 березня 2018 року на КПВВ на Донбасі з арсеналом зброї, яку він віз з окупованої території на підконтрольну частину України. 9 березня Шевченківський райсуд Києва заарештував його. В.Рубана підозрюють у скоєнні кримінальних злочинів, передбачених ч.1 ст.14, ч.3 ст.258 (терористичний акт), ч.1 ст.263 (незаконне поводження зі зброєю, бойовими припасами або вибуховими речовинами) Кримінального кодексу України.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

G7 визначила "конкретні кроки" для допомоги Україні - Кулеба

Нардепи пропонують маркувати спеціальними написами цінники та упаковку товару, виробник якого працює в державі-агресорі

Окупанти обстріляли Білопілля на Сумщині, загинув мирний житель - Офіс генпрокурора

Боррель: Сподіваюся, вже в понеділок будуть конкретні рішення надати Україні засоби ППО, зокрема Patriot

Громадяни Словаччини зібрали майже EUR2 млн на закупівлю снарядів для України методом краудфандингу - ЗМІ

Унаслідок артилерійського обстрілу в Куцурубській громаді загинула жінка, поранені чоловік і підліток

Росія вбила українських дітей у Дніпрі, ми могли запобігти цьому, але не змогли - глава МЗС Естонії

РФ атакувала Одещину ракетами, пошкоджено припортову інфраструктуру, постраждала людина - Кіпер

Блінкен вважає лише питанням часу використання заморожених активів РФ для України

Діти не повинні гинути від авіаударів у сучасній Європі, ми маємо захистити їх надійним повітряним щитом - Кулеба

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА