20:19 11.04.2019

До шведської прокуратури надійшов запит на відновлення розслідування проти Ассанжа

1 хв читати
До шведської прокуратури надійшов запит на відновлення розслідування проти Ассанжа

Прокуратура Швеції отримала запит на відновлення попереднього розслідування стосовно засновника WikiLeaks Джуліана Ассанжа за обвинуваченням у згвалтуванні, повідомляють у четвер британські ЗМІ.

Відповідна вимога надійшла від адвоката шведського позивача, відзначають ЗМІ. У прокуратурі зазначили, що розслідування поки не відновлено, терміни його відновлення невідомі.

Засновник WikiLeaks підозрюється в Швеції у згвалтуванні і сексуальних домаганнях, які нібито відбувалися в серпні 2010 року. За твердженням Дж.Ассанжа, статевий контакт стався за взаємною згодою з жінкою, яка подала на нього в суд. Сам засновник WikiLeaks стверджує, що розслідування щодо нього було політично мотивованим, так як воно почалося після масштабної публікації WikiLeaks документів Пентагону.

Пізніше Дж.Ассанжа заарештували в Лондоні у зв'язку із запитом Швеції, але його випустили під заставу в 2012 році, після чого він сховався в посольстві Еквадору в Лондоні.

Попереднє розслідування щодо Дж.Ассанжа в Швеції було припинено в травні 2017 року.

Еквадор у четвер позбавив Дж.Ассанжа права на притулок в еквадорському посольстві в Лондоні, після чого засновник Wikileaks був заарештований британською поліцією. Того ж дня Дж.Ассанжа визнали винним у неявці в британський суд у 2012 році. Питання про екстрадицію, яку запитують США, суд почне розглядати в травні.

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА