07:27 12.04.2019

За минулу добу бойовики 20 разів обстріляли позиції ЗС України, загинув український військовослужбовець, ще 8 поранені

2 хв читати
За минулу добу бойовики 20 разів обстріляли позиції ЗС України, загинув український військовослужбовець, ще 8 поранені

За минулу добу бойовики незаконних збройних формувань 20 разів обстріляли позиції підрозділів Об'єднаних сил, при цьому чотири рази застосували заборонене Мінськими домовленостями озброєння, а також озброєння бойових машин піхоти, протитанкових ракетних комплексів, гранатометів різних систем, великокаліберних кулеметів і стрілецької зброї, повідомили в прес-центрі штабу Операції Об'єднаних сил.

"Під час обстрілів один український захисник загинув, вісім військовослужбовців отримали поранення. Жоден обстріл противника не залишився без адекватної відповіді Об'єднаних сил", - сказано в повідомленні на сторінці штабу в Фейсбук у п'ятницю вранці.

У смузі відповідальності оперативно-тактичного угруповання "Схід" бойовики обстріляли позиції ООС 19 разів: двічі з мінометів калібру 120-мм, гранатометів різних систем і великокаліберних кулеметів - поблизу Лебединського; тричі з мінометів калібру 82-мм, протитанкових ракетних комплексів, озброєння бойових машин піхоти, автоматичних станкових гранатометів, великокаліберних кулеметів і стрілецької зброї - біля Павлополя; чотири рази з протитанкових ракетних комплексів, гранатометів різних систем, великокаліберних кулеметів і стрілецької зброї - у Новотроїцького; п'ять разів з протитанкових ракетних комплексів, гранатометів різних систем і великокаліберних кулеметів - неподалік Новоселівки; зі станкових протитанкових гранатометів і стрілецької зброї - навколо Гнутового; двічі з автоматичних станкових гранатометів і стрілецької зброї - у Водяного; двічі з гранатометів різних систем і стрілецької зброї - у передмістя Авдіївки.

У смузі відповідальності оперативно-тактичного угруповання "Північ" бойовики з мінометів калібру 82-мм обстріляли позиції ООС поблизу Катеринівки.

За даними української розвідки, 11 квітня дев'ять бойовиків було знищено, ще вісім - поранені.

З початку поточної доби ворог двічі обстріляв позиції наших захисників у смузі відповідальності оперативно-тактичного угруповання "Схід": з ручних протитанкових гранатометів, великокаліберних кулеметів і стрілецької зброї - поблизу Пищевика; зі станкових протитанкових гранатометів - у Чермалика.

"Втрат серед особового складу немає. На всі обстріли противника наші захисники відповіли вогнем. Втрати окупантів уточнюються", - йдеться в повідомленні.

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

У Миколаєві під час гасіння пожежі постраждало 5 рятувальників

Україна розпочала переговори про укладання угоди з безпеки з Португалією

Чоловіки мобілізаційного віку матимуть змогу отримати паспорт громадянина України або паспорт для виїзду за кордон лише на території країни

США таємно поставили Україні ракети ATACMS, українські сили вперше застосували їх минулого тижня

ППО знищила одну ворожу ракету та три розвідувальні БПЛА

Зеленський заслухав доповіді Сирського та Умєрова

Зеленський подякував американцям, які працюють на оборонних підприємствах

Єрмак подякував Саллівану і команді адміністрації президента США за зусилля на шляху схвалення допомоги Україні, розповів про ситуацію на фронті

Умєров подякував США за підписаний пакет законів: Життєво важливий крок у зміцненні здатності захищати нашу незалежність

Рішення про призупинення консульських послуг для українських чоловіків мобілізаційного віку за кордоном спрямоване на забезпечення справедливості - Кулеба

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА