08:39 12.04.2019

Кияни старше 45 років можуть отримати ваучер на навчання в столичній службі зайнятості

2 хв читати
Кияни старше 45 років можуть отримати ваучер на навчання в столичній службі зайнятості

У Київській міськдержадміністрації анонсували продовження програми служби зайнятості з підтримки конкурентоспроможності городян м. Києва на ринку праці шляхом видачі ваучерів для осіб вікової категорії старше 45 років.

"Цього року продовжується програма служби зайнятості з підтримки конкурентоспроможності громадян на ринку праці шляхом видачі ваучерів для осіб вікової категорії 45+, які мають 15 років страхового стажу", - йдеться в повідомленні на сайті мерії в четвер із посиланням на Київський міський центр зайнятості.

Зазначається, що на підставі ваучера триває перепідготовка, спеціалізація, підвищення кваліфікації за професіями та спеціальностями відповідно до пріоритетних видів економічної діяльності. Зокрема, можна отримати спеціалізацію кухаря, кондитера, будівельного столяра, медсестри, фахівця з комп'ютерних технологій.

У КМДА наголосили, що право на отримання ваучера мають особи віком старше 45 років, страховий стаж яких становить не менше ніж 15 років, до досягнення ними пенсійного віку. Також особи, звільнені з військової служби (крім військовослужбовців строкової служби), служби в органах внутрішніх справ, Державної служби спеціального зв'язку та захисту інформації України, органів і підрозділів цивільного захисту, податкової міліції чи Державної кримінально-виконавчої служби України в зв'язку зі скороченням кількості, штату чи за станом здоров'я до досягнення ними встановленого пенсійного віку, за наявності вислуги не менше ніж 10 років. Крім того, особи які не набули права на пенсію; особи, звільнені з військової служби після участі в АТО, з числа інвалідів, до отримання права на пенсію та внутрішньо переміщені особи працездатного віку зі відсутності роботи.

"Програма діє за рахунок коштів, виділених на її підтримку Фондом загальнообов'язкового державного соціального страхування на випадок безробіття", - йдеться в повідомленні.

Вартість ваучера встановлюється в межах вартості навчання, але не може перевищувати 10 прожиткових мінімумів для працездатних осіб (з 1 січня 2019 року - 19 210 грн). Ваучер видається одноразово. Якщо вартість навчання перевищує вартість ваучера, особа або роботодавець може оплатити різницю.

У столичній мерії наголосили, що для отримання ваучера необхідно звернутися до будь-якої районної філії Київського міського центру зайнятості.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

США заблокували рішення ООН щодо визнання Палестинської автономії повноправними членом

Окупанти обстріляли п'ять громад Сумської області, одна людина поранена - ОВА

ВИБУХИ В ПАВЛОГРАДІ - ТЕЛЕГРАМ-КАНАЛИ

Аварія на газопроводі в Харківській області не вплине на газопостачання споживачів

Раді рекомендують ухвалити в першому читанні законопроєкти, що вдосконалюють систему початкової загальновійськової підготовки та порядок ведення військового обліку

Боррель: Росія становить для ЄС екзистенційну загрозу

МАГАТЕ повідомило про чергову атаку майданчика ЗАЕС безпілотником

Окупанти двічі обстріляли прикордонний Вовчанськ, поранено чоловіка

Зеленський із віцепрем'єром німецького уряду Габеком обговорив постачання ППО та спільні оборонні проєкти

Україна почала переговори з Чехією про укладення угоди з безпеки

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА