07:14 13.04.2019

Прокуратура відмовилася закрити "в зв'язку з відсутністю складу злочину" справу екс-глави району Харкова, підозрюваного в зраді

2 хв читати
Прокуратура відмовилася закрити "в зв'язку з відсутністю складу злочину" справу екс-глави району Харкова, підозрюваного в зраді

Прокуратура Харківської області відмовила в задоволенні клопотання про закриття в зв'язку з відсутністю складу злочину кримінального провадження стосовно екс-глави Холодногірського району міста Максима Мусєєва, підозрюваного в державній зраді.

"Менше доби знадобилося прокуратурі, щоб вивчити і перевірити десятки даних про підробку доказів мого обвинувачення. З упевненістю можу сказати, що клопотання навіть ніхто і не читав. Сьогодні вранці, і доби не пройшло, а відповідь з відмовою вже була готова. Все це зайвий раз доводить небажання прокуратури провести чесне і всебічне розслідування", - написав М.Мусєєв на своїй сторінці в Facebook.

Він також проанонсував серію судових позовів.

"Готую судові позови, їх буде багато. Низка народних депутатів також виявили бажання вивести на чисту воду фабрикантів у погонах", - написав М.Мусєєв.

У прес-службі прокуратури Харківської області обвинувачення в упередженості спростували і заявили, що захист не надав обґрунтованих доказів своєї позиції.

"Відповідно до ст.220 Кримінального процесуального кодексу України розгляд клопотання під час досудового розслідування здійснюється в триденний термін. Процесуальним керівником в кримінальному провадженні клопотання у встановлені законом терміни розглянуто. Будь-яких даних, які обґрунтовано спростовують встановлені досудовим слідством обставини, стороною захисту не надано. У зв'язку з чим в задоволенні клопотання повністю відмовлено", - сказали в прес-службі прокуратури Харківської області.

Як повідомлялося, 3 жовтня 2018 року заступник голови СБУ Віктор Кононенко повідомив, що главі району Харкова оголошено про підозру у вчиненні злочину, передбаченого ст.111 (держзрада) КК України і планується оголошення його в розшук у зв'язку з тим, що він ховається на території РФ.

Глава Холодногірського району Харкова М.Мусєєв назвав це кримінальне провадження сфабрикованим.

26 грудня міський голова Харкова Геннадій Кернес повідомив, що був змушений звільнити М.Мусєєва з посади голови району. "Він звільнений за статтею, тому що той час, який він відсутній (на робочому місці - ІФ) - це вже перебір ... Вважаю, що Максим Сергійович Мусєєв - нормальний хороший громадянин України. І те, що його обвинувачують в якійсь держзраді, я вважаю, що це все сфальсифіковано тими ж керівниками області в особі пані губернатора і її покровителя глави президентської адміністрації Ігоря Райніна, (ними) дані команди сюди службі безпеки, прокуратурі", - сказав Г.Кернес журналістам.

У січні 2019 року прокурор Харківської області Юрій Данильченко повідомив, що справу припинено у зв'язку з розшуком М.Мусєєва.

11 квітня 2019 року М.Мусєєв на своїй сторінці в Facebook повідомив, що через адвоката звернувся до прокурора області Ю.Данильченка з клопотанням про закриття кримінального провадження у зв'язку з відсутністю складу злочину. Він також перерахував низку обставин, які свідчать, на його думку, про його невинуватість і фальсифікації кримінального провадження.

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

У Сенаті обіцяють швидко надіслати законопроект про допомогу Україні на підпис Байдену

Тіло ще одного чоловіка виявили рятувальники у Дніпрі після ракетних ударів

ЗАГРОЗА БАЛІСТИКИ ДЛЯ ЦЕНТРАЛЬНИХ І СХІДНИХ ОБЛАСТЕЙ УКРАЇНИ - ПОВІТРЯНІ СИЛИ

У передмісті Херсона внаслідок обстрілу загинула жінка

У Херсонській області на Великдень і поминальні дні під час комендантської години заборонено проводити богослужіння

Українська авіація за добу завдала ударів по шести місцях скупчення окупантів та їхньому пункту управління - Генштаб ЗСУ

Командир "Азова" закликає США скасувати заборону на передачу західного озброєння бригаді

Окупанти за добу завдали 25 ракетних і 52 авіаудари по Україні, обстріляли близько 110 міст і сіл

Зеленський провів у Дніпрі нараду

ЗСУ відбили на авдіївському, новопавлівському й бахмутському напрямках 57 атак окупантів за добу

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА