07:33 13.04.2019

Порошенко назвав неконституційними можливі спроби зупинити або припинити процес вступу України в НАТО і ЄС

2 хв читати
Порошенко назвав неконституційними можливі спроби зупинити або припинити процес вступу України в НАТО і ЄС

Президент України Петро Порошенко заявив, що можливі спроби зупинити або припинити процес вступу України в Європейський Союз і НАТО будуть порушенням Конституції України, оскільки це закріплено в Основному Законі і є обов'язковим до виконання на всіх рівнях влади, повідомила прес-служба президента.

"Якщо зараз зупинити процес, то, по-перше - це буде неконституційно. Тому що в Конституції закріплена європейська та євроатлантична інтеграція України. І ніхто, жодна посадова особа не має права порушувати Конституцію і зупиняти цей процес", - підкреслив П.Порошенко в інтерв'ю журналістам під час робочого візиту до Франції.

П.Порошенко пообіцяв продовжити європейський рух України. "За це заплачена велика ціна. І щоб ті жертви, які заплатив український народ, були не даремними", - зазначив він.

Глава української держави також зазначив, що побоювання в разі зміни курсу України є не тільки на рівні європейських лідерів.

"Якщо Україна сама зупиниться і буде ставити питання розвитку нашої європейської та євроатлантичної інтеграції в залежності від того, що скаже Кремль, або якимось чином ми затягнемо через проведення з будь-яких підстав, зокрема і референдуму. Я вважаю, що це шлях в оману", - зазначив П.Порошенко.

Він підкреслив, що "референдум буде проведений тоді, коли будуть відкриті ворота Європейського Союзу, і Україна буде делегувати частину своїх суверенних повноважень ЄС. Так як це робила кожна країна, яка претендувала на те, щоб стати членом Євросоюзу".

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Поки що немає жодного підтвердження, що РФ насправді має намір завдати ударів по лікарнях у Києві - військова адміністрація

На Набережному шосе в Києві 27 квітня короткочасно обмежать рух транспорту - КМДА

Окупанти вивели на бойове чергування в Чорне море два носії "Калібрів" - Сили оборони півдня

Інформатора воєнної розвідки РФ, який шпигував за артилерією ЗСУ, засуджено до 11 років в'язниці

Кабмін України затвердив порядок призначення та виплат допомоги дітям із ВІЛ

Зеленський із дружиною у Славутичі вшанували пам'ять ліквідаторів катастрофи на ЧАЕС

У Золотій Балці Херсонської області двоє постраждалих від атаки російського дрона - обладміністрація

Іспанія та Греція відмовилися передати Україні системи ППО - ЗМІ

Зеленський закликав на засіданні "Рамштайн" надати Україні далекобійну зброю, ППО та артилерію

Літаки F-16 почнуть прибувати в Україну цього року разом із навченими пілотами та обслуговуючим персоналом - глава Пентагону

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА