10:50 13.04.2019

У Росії заочно заарештували Анатолія Гриценка

3 хв читати
У Росії заочно заарештували Анатолія Гриценка

Басманний суд Москви в п'ятницю санкціонував заочний арешт колишнього міністра оборони України, лідера української партії "Громадянська позиція" і екс-кандидата у президенти Анатолія Гриценка, звинуваченого в публічних закликах до тероризму.

"Суд задовольнив клопотання слідчого про обрання щодо Гриценка запобіжного заходу у вигляді заочного арешту. Термін арешту обчислюватиметься з моменту його затримання або екстрадиції на територію РФ", - повідомила "Інтерфаксу" (Interfax.ru) прес-секретар суду Юнона Царьова.

За даними суду, А.Гриценку заочно пред'явили звинувачення за двома епізодами ч. 2 ст. 205.2 КК РФ (Публічні заклики до терористичної діяльності з використанням ЗМІ або Інтернету). Його оголошено в міжнародний розшук.

"Уже заарештували - московський суд недовго засідав", - відреагував на цю новину А.Гриценко на своїй сторінці у мережі "Фейсбук".

Після оголошення його в розшук у коментарі "Громадському" політик назвав висунуті проти нього у РФ звинувачення, "явною політикою та інформаційним ударом проти нього і його команди".

"Я думаю, що Росія дуже хотіла б, щоб українська політика була слабкою і українські політики були слабкими, незалежно від того, в парламенті чи в урядових структурах - щоб повзали на колінах і їздили до них за консультаціями", - сказав А.Гриценко.

Він заявив, що не належить до числа таких політиків. "Я належу до тих людей, які точно обстоюватимуть національні інтереси України, а не йти на якісь поступки або пряники з боку Росії. Очевидно, вони відчули, що після виборів наша партія буде представлена і в парламенті, і в уряді, і тому вирішили вдарити таким чином інформаційно", - зазначив лідер "Громадянської позиції".

При цьому А.Гриценко вважає, що оголошення його в міжнародний розшук могло б вплинути на його закордонні поїздки. "Ми пам'ятаємо, що була проблема в Яценюка, коли його затримали на кілька годин в аеропорту, здається в Цюріху. Але будемо реагувати відповідним чином", - сказав політик.

А.Гриценко зазначив, що в діях російської влади немає ніякої змістовної позиції. "Це явна політизація і політичне забарвлення. У таких випадках навіть коли оголошується розшук через Інтерпол, зрештою, в Інтерполі є структури, які аналізують, і коли бачать в тому політичне забарвлення, то вилучають із розшуку. Ми це все переживемо, тиск з боку Росії ніяк не вплине ні на мою позицію, ні на позицію нашої команди", - підсумував А.Гриценко.

Слідчий комітет РФ звинувачує А.Гриценка "у публічних закликах до терористичної діяльності на території Російської Федерації шляхом підриву залізничних поїздів" на каналі 1+1 в 2014 р., до підриву автомобілів у російських містах в ефірі каналу "112 Україна" у 2017 р.

У березні 2019 року лідер партії "Громадянська позиція" А.Гриценко брав участь у виборах президента України, набравши 6,9% голосів.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Польщі варто дозволити транзит українського зерна через польські порти - президентка Зернової палати Польщі

Окупанти завдали авіаудару по Золочеву Харківської області, постраждали двоє жителів - поліція

Україна орієнтована на діалог і співпрацю, а не на запровадження обмежень у торгівлі з Польщею - Мінагрополітики

Польські фермери зняли блокаду з прикордонного переходу "Долгобичув-Угринів" - Держприкордонслужба

У Вишгородському та Білоцерківському районах ліквідовують вибухонебезпечні предмети - КОВА

Шольц попросив Сі Цзіньпіна вплинути на РФ, щоб Путін закінчив війну проти України

Зеленський підписав закон про мобілізацію - сайт ВР

"Нова пошта" планує у 2024р. розширити покриття в Чехії до шести міст

Помер письменник і публіцист Дмитро Капранов

У ЄС не проводять паралелей між захистом Ізраїлю від ракет Ірану із ситуацією в Україні

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА