21:27 13.04.2019

Судове засідання у справі Савченко-Рубана перенесли на понеділок

2 хв читати
Судове засідання у справі Савченко-Рубана перенесли на понеділок

Судове засідання у кримінальному провадженні за обвинуваченням народного депутата Надії Савченко та екс-керівника Центру звільнення полонених "Офіцерський корпус" Володимира Рубана, яке відбулося 13 квітня в Броварському міськрайонному суді перенесене на 15 квітня.

Про це повідомив адвокат В. Рубана Володимир Рибін.

"Судді повернулися і оголосили перерву до 09:00 15 квітня" - йдеться в повідомленні, на офіційній сторінці В. Рибіна в соцмережі Фейсбук у суботу ввечері.

Н.Савченко підозрюється в скоєнні кримінальних злочинів, передбачених ч.1 ст.109 (дії, спрямовані на насильницьку зміну чи повалення конституційного ладу або на захоплення державної влади), ч.1 ст.14, ч.2 ст.28, ч. 1 ст.109 (дії, спрямовані на насильницьку зміну чи повалення конституційного ладу або на захоплення державної влади), ч.1 ст.14, ч. 2 ст. 28, ст.112 (посягання на життя державного або громадського діяча), ч.1 ст.14, ч.3 ст.258 (терористичний акт), ч.1 ст.258-3 (створення терористичної групи чи терористичної організації) і ч.2 ст.28, ч.1 ст.263 (незаконне поводження зі зброєю, бойовими припасами або вибуховими речовинами) Кримінального кодексу України. Вона знаходиться під вартою з 23 березня 2018 року.

В.Рубан був затриманий 8 березня 2018 року на КПВВ на Донбасі з арсеналом зброї, яку віз з окупованої території на підконтрольну частину України. 9 березня Шевченківський райсуд Києва заарештував його. В.Рубан підозрюється в скоєнні кримінальних злочинів, передбачених ч.1 ст.14, ч.3 ст.258 (терористичний акт), ч.1 ст.263 (незаконне поводження зі зброєю, бойовими припасами або вибуховими речовинами) Кримінального кодексу України.

25 лютого Верховна суд України прийняв рішення, згідно з яким справа Савченко-Рубана повинна була розглядатися в Солом'янському райсуді Києва.

26 березня колегія суддів Солом'янського районного суду Києва задовольнила клопотання сторони захисту Н.Савченко і В.Рубана про відвід колегії, після чого справу передали в Київський апеляційний суд для визначення підсудності справи в іншому суді.

29 березня Київський апеляційний суд направив до Верховного суду обвинувальний акт у справі Савченко - Рубана для визначення підсудності. Але 3 квітня Верховний суд повернув до Київського апеляційного суду обвинувальний акт у цій справі.

Київський апеляційний суд направив справу до Дарницького районного суду Києва. Але 11 квітня Дарницький райсуд задовольнив заяву адвоката В.Рубана Валентина Рибіна про відвід колегії суддів, і справа знову була направлена до Київського апеляційного суду.

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА