13:18 14.04.2019

Бої за Тріполі забрали життя понад 120 осіб - ВООЗ

1 хв читати
Бої за Тріполі забрали життя понад 120 осіб - ВООЗ

У районі Тріполі 121 людина загинула з початку настання Лівійської національної армії (ЛНА) маршала Халіфи Хафтара на столицю Лівії, повідомляють у неділю західні ЗМІ з посиланням на дані Всесвітньої організації охорони здоров'я (ВООЗ).

Ще 561 людина дістала поранень.

У ВООЗ також повідомили, що направляють додатковий персонал і медикаменти у Тріполі. В організації засудили неодноразові атаки проти співробітників служб охорони здоров'я та їхнього транспорту, зафіксовано в цьому районі.

В Управлінні з координації гуманітарних питань ООН раніше повідомили, що понад 13,5 тис. осіб були змушені тікати через бої у Тріполі.

4 квітня командувач ЛНА Х.Хафтар оголосив про початок наступу на Тріполі. Наказ про початок "Операції Тріполі" пролунав у зверненні до військовослужбовців.

Наразі в Лівії зберігається двовладдя: на сході країни, в місті Тобрук, перебуває парламент, а на заході, в столиці Тріполі, базується сформований за підтримки ООН і визнаний міжнародним співтовариством уряд національної згоди під керівництвом прем'єра Файеза Сараджа.

"Східна" влада країни діє незалежно від Тріполі, спираючись на ЛНА на чолі з маршалом Х.Хафтаром.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА