17:05 14.04.2019

МЗС Судану закликає міжнародне співтовариство підтримати військову владу країни

1 хв читати

МЗС Судану в неділю звернулося із закликом до міжнародної спільноти надати допомогу тимчасовій військовій раді країни в її намірі здійснити політичний перехід до демократії в Судані.

"Міністерство закордонних справ з нетерпінням очікує від світової спільноти розуміння ситуації і підтримки тимчасової військової ради... з метою домогтися переходу до демократії в Судані", - наводять витяги із заяви МЗС західні ЗМІ.

Раніше про свою підтримку нової влади Судану оголосили Саудівська Аравія і ОАЕ.

Тим часом, тисячі демонстрантів залишаються в Хартумі біля будівлі міністерства оборони. За словами активістів, напередодні їх делегація передала військовій раді їхні вимоги, зокрема входження цивільних осіб до Ради і створення повноцінного цивільного уряду.

Пізніше в неділю очікується зустріч військової ради з представниками кількох Суданських партій. ЗМІ зазначають, що до цього відбулася зустріч Тимчасового повіреного у справах США в Судані Стівена Кутсіса із заступником голови Ради.

Цього тижня в Судані військове командування відсторонило від влади президента Омара аль-Башира, сформувавши тимчасову військову раду, головою якої став Авад ібн Ауф.

Проте, незабаром А. ібн Ауф оголосив про рішення залишити посаду глави тимчасової військової ради. Своїм наступником він призначив начальника Генштабу ЗС Судану генерала Абельфаттаха аль-Бурхана.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА