10:45 15.04.2019

Ассанж намагався шпигувати за іншими країнами з еквадорського посольства у Лондоні

2 хв читати
Ассанж намагався шпигувати за іншими країнами з еквадорського посольства у Лондоні

Засновник WikiLeaks Джуліан Ассанж намагався використовувати посольство Еквадору в Лондоні як центр для шпигунства і втручання у справи інших держав, заявив еквадорський президент Ленін Морено.

"Шкода, що з нашої території і з дозволу попереднього еквадорського уряду (Дж.Ассанжу - ІФ) в еквадорському посольстві в Лондоні було надано можливість для втручання в процеси інших країн", - сказав Л.Морено в інтерв'ю газеті The Guardian.

Він зазначив, що Еквадор не міг дозволити, щоб його посольство стало "центром для шпигунства".

За словами Л.Морено, така діяльність "порушує умови надання притулку". Глава держави зазначив, що рішення про позбавлення Дж.Ассанжа права на притулок було ухвалено на основі міжнародного законодавства.

"Будь-яка спроба з дестабілізації (демократичних процесів в інших країнах - ІФ) представляється для Еквадору ганебною дією, тому що ми є суверенною нацією, і ми поважаємо політику кожної окремої країни", - наголосив президент Еквадору.

При цьому він сказав, що отримав від Великої Британії письмові гарантії щодо того, що Дж.Ассанжа не відправлять до якоїсь країни, де йому може загрожувати страта.

Британська поліція минулого тижня змогла заарештувати Дж.Ассанжа в Лондоні після того, як влада Еквадору відкликала у нього право на притулок. Поліція британської столиці повідомила, що засновника WikiLeaks було арештовано, зокрема через запит США на його екстрадицію.

У США його обвинувачують у розголошенні секретної інформації. За це Дж.Ассанжу може загрожувати до п'яти років ув'язнення.

У Швеції проти засновника WikiLeaks було заведено справу про зґвалтування і сексуальні домагання, що нібито відбувалися в серпні 2010 року. Сам засновник WikiLeaks стверджує, що розслідування щодо нього було політично мотивованим, оскільки воно розпочалося після масштабної публікації WikiLeaks документів Пентагону.

Попереднє розслідування щодо Дж.Ассанжа в Швеції було припинено в травні 2017 року. Минулого четверга прокуратура Швеції отримала запит від адвоката шведського позивача про відновлення попереднього розслідування стосовно Дж.Ассанжа.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

До Ради надійшла заява Сольського про відставку з посади міністра агрополітики - Стефанчук

Окупанти завдали удару по вокзалу Балаклії, постраждали 7 мирних жителів - ОВА

Зеленський про закриття неба над Україною західними партнерами: Питання не "чому", а "коли"

Кількість загиблих унаслідок ворожого удару по селищу Удачному на Донеччині зросла до 3, поранені 4 - ОВА

Волонтери ТЧХУ працюють у штабі з ліквідації наслідків ракетного удару РФ у Смілі

"Сталевий фронт" Ахметова побудував понад 80 км фортифікацій на Донеччині та Запоріжжі

Президент на Ставці заслухав доповіді щодо захисту інфраструктури та посилення виробництва зброї

Зеленський відповів республіканцям - противникам надання допомоги Україні: Гроші йдуть насамперед в оборонний сектор США

Окупанти обстрілюють Херсон - голова МВА

Завгосп медзакладу з Вовчанська виявився російським навідником, отримав реальний термін

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА